Retete cu carne

Mancare rece de iepure. O reteta simpla, pe gustul tuturor

Publicat: 08 mai 2019
2

Daca ti-a ramas in congelator carne de iepure, iti sugeram sa prepari o mancare rece de iepure excelenta, pe care sa o savurezi alaturi de o salata de varza. Nu ai nevoie de multe ingrediente si este un mod ideal de a prepara aceasta carne.

Ingrediente pentru mancare rece de iepure:

  • 1 kg ceapa
  • carne de iepure
  • 200 ml ulei
  • 200 g masline
  • 1 conserva rosii tocate
  • sare
  • piper
  • 1 frunza de dafin
  • patrunjel

Mod de preparare mancare rece de iepure:

Pentru inceput, pune carnita la fiert cu sare si lasa sa fiarba in jur de o ora. Scoate carnea, taie-o in cubulete si prajeste-o in ulei incins. Taie ceapa in jumatate si toac-o solzisori fini. Pune ceapa la calit si ai grija sa amesteci constant. Las-o pe foc cam 30 de minute, apoi pune apa si lasa la fiert 2 ore.

Cand totul s-a transformat in sos, adauga conserva de rosii cubulete, frunze de dafin, piper proaspat macinat si sare si mai lasa la fiert 10-15 minute. Pune si carnea prajita si maslinele si mai lasa inca 10 minute pe foc.  Pune patrunjelul tocat si serveste dupa ce s-a racit.





Adauga un comentariu