Magazin

Manelistii vor ajunge la muzeu. Iata cum

Publicat: 25 iun. 2014

Manelistii vor ajunge la muzeu. Nu in carne si oase, ci sub forma de tablouri. Picturi cu Minune, Guta sau Bursuc vor fi expuse pe holul Muzeului Taranului Roman. Cum a fost posibil asa ceva?

Cand spui ca mergi la muzeu, te gandesti ca vei fi in fata unor capodopere. Iar atunci cand lucrarile tale sunt recomandate de alti pictori, de critici si de decanul unei facultati de arta, e clar ca nu esti un neica nimeni.

Citeste si „Copacul sacru” prezentat intr-o expozitie inedita la Iasi

Pe acest lucru a mizat si Virgil Stefan Nitulescu (foto), directorul Muzeului Taranului Roman (MTR), atunci cand a acceptat ca George Vasilescu, un tanar absolvent de Arte, sa expuna in cadrul institutiei tablouri cu chipurile unor manelisti.

“Arta nu tine cont de subiectele alese de pictor. Oricum, realitatea de azi de la sate nu mai e aceeasi cu cea din secolul al XIXlea. Acum, in mediul rural, mai toti asculta manele”, a declarat directorul MTR pentru Libertatea, precizand ca nu crede ca a stirbit imaginea muzeului cu aceasta expozitie.

Citeste si Medicii au ramas uimiti cand au vazut ce poate face aceasta ieseanca. Creatiile sale sunt

Ba chiar s-a amuzat la vederea lucrarilor tanarului: “Au un vadit caracter ironic la adresa manelistilor, care sunt pictati cu un fel de aureola in jurul capetelor”.

Pictorul, care a platit 1.100 de lei pentru a-si expune tablourile, ne-a declarat: “Am realizat portretele a 10 manelisti, printre care Adi Minune, Florin Salam si Nicolae Guta. Le ascult muzica, dar asta nu inseamna ca imi place. Insa m-a atras mesajul lor”.

Citeste si Informatia ascunsa intr-o pictura celebra: Detaliul pe care nimeni nu-l remarcase pana

Adauga un comentariu