Eveniment-Social

Manifest liber si democratic

Publicat: 24 feb. 1999

N-am gindit ca ar fi venit timpul sa scriu ceva despre nimic si eventual, daca este cazul despre nimeni. Sa spunem cam asa: nimeni nu mi-a spus niciodata ce sa scriu (ceea ce este adevarat) si niciodata nu am scris nimic (ceea ce este iarasi fals). Prin negarea negatiei ajungem iar la coala alba si hai sa ne vedem de treaba.

Da’ parca am trai pe vremea impuscatului, nimeni nu ne intreaba de ce avem nevoie si ce drepturi avem, dar se dovedeste pe zi ce trece ca dreptul nostru este egal cu nimic, intr-o tara in care nimeni si nimic nu este mai presus de lege, nimeni nu trece peste Lege, ci poate, doar prin ea.

Nimic nu ne indreptateste sa ne dam cocosi, pentru ca nimeni nu a avut buna placere sa ne scoata pe tava si sa spuna lumii ca noi sintem baieti buni.
Aproape nimic din ceea ce a facut poporul roman nu este apreciat de nimeni pentru ca noi, in balcanismul nostru, am avut artagul de a nu ne ploconi si de a face ceea ce am facut in folosul nostru sau al tuturor. Niciodata, parca, poporul roman nu a facut ceva in folosul cuiva anume.
Traind in mijlocul unei clase politice total neprofesioniste nimeni si nimic nu ma va face sa cred ca negrul e alb si albul e negru. Saracii de ei! Saracii de noi!
Indiferent de jocurile politice sau economice care exista in presa romaneasca, nimeni si nimic (cred eu) nu-mi va pune pumnul in gura si nu-mi va interzice sa ma manifest liber si democratic, asa cum se doreste presa actuala.loading...

Adauga un comentariu