Eveniment-Social

Manifestare culturala la Muzeul Unirii. Festival interetnic in municipiu

Publicat: 04 oct. 2019
1

Ieri, 4 octombrie, la Iasi a debutat Festivalul Interetnic International "Confluente" 2019, festival organizat în cadrul parteneriatului încheiat între Consiliul Judetean Iasi, Asociatia Italienilor din România si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Euronest. Evenimentul se va derula pana astazi 5 octombrie, la Muzeul Unirii, fiind dedicat promovarii valorilor si traditiilor minoritatilor nationale din România.

Masa rotunda si workshopurile, care vor avea loc în cadrul evenimentului, vor fi reunite sub titlul "Istoria care ne desparte, istoriile care ne unesc" si vor constitui cadrul de discutii pe teme precum "Experiente antreprenoriale în Diaspora. Promovarea colaborarilor comerciale dintre românii din tara si cei din strainatate. Colaborari de afaceri între etnii diferite. Rolul administratiei în sustinerea antreprenoriatului", "Dezbateri pe tema nediscriminarii", "Provocari actuale: sanatate, schimbari demografice si bunastare" , "Vom reusi doar împreuna: promovarea egalitatii de gen si accesibilitatea persoanelor cu dizabilitati", "Bune practici privind implementarea temelor orizontale – exemple de bune practici în lucrul cu copiii din comunitati marginalizate/defavorizate".

Vezi si: O noua editie a frumosului Festival Catalina, in aceste zile la Iasi

Reprezentantii ADI EURONEST vor prezenta în detaliu proiectul "ReConnect Diaspora. Promovarea oportunitatilor culturale în afaceri. Rolul multiculturalismului în dezvoltarea sustenabila a comunitatilor".

La conferinte si worshopuri vor participa reprezentanti ai Guvernului, parlamentari, reprezentanti ai Ambasadei Italiei, precum si Sara Cicchinelli, primarul localitatii Civita d’Antino din Italia.

"Nu putem si nici nu este necesar sa facem distinctii între contributiile diverselor nationalitati care si-au gasit în timp locul alaturi de noi, cu totii am format o mare familie, am împrumutat unii de la altii, am convietuit si ne-am dezvoltat împreuna, fie populatie majoritara, fie etnici. Iasul este un astfel de loc, un spatiu al confluentelor culturale din care natiunea si cultura româna au avut de câstigat", a spus Maricel Popa, presedintele CJ Iasi.

Adauga un comentariu