Local

Manifestări de Ziua Națională a României, lângă Palatul Culturii din Iași! Scurtă defilare a militarilor – GALERIE FOTO, UPDATE, LIVE VIDEO

Publicat: 01 dec. 2021
Manifestări de 1 Decembrie 2020 în centrul municipiului Iași
Astăzi, lângă Palatul Culturii din Iași vor avea loc manifestări de Ziua Națională a României, eveniment care va fi, însă, unul restrâns, din cauza pandemiei de Covid-19

Astăzi, 1 Decembrie 2021, vor avea loc manifestări privind Ziua Națională a României. Evenimentele se vor desfășura lângă Palatul Culturii, în dreptul statuii domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Din cauza pandemiei de Covid-19, evenimentul din zona centrală a municipiului Iași va fi unul mult mai restrâns

UPDATE: La fața locului sunt prezente peste 2.000 de persoane.

Evenimente speciale, în zona centrală a municipiului Iași, de Ziua Națională a României. Astăzi, 1 Decembrie 2021, în centrul orașului vor fi organizate manifestări dedicate Zilei Naționale, evenimente care, însă, se vor desfășura în condiții speciale. Astfel, între orele 11:00 și 12:00, în Piața Palatului Culturii din Iași vor avea loc evenimentele dedicate acestei zile speciale. Acestea nu vor avea, însă, amploarea din anii precedenți, din cauza pandemiei de Covid-19.

În plus, la finalul manifestării va fi organizată doar o scurtă defilare a militarilor din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, defilare fără vehicule militare, așa cum era în anii anteriori. În plus, în municipiul Iași vor avea loc și alte evenimente dedicate acestei zile speciale.

Ceremonie scurtă de Ziua Națională a României, în Iași

Pe 1 Decembrie 2021, lângă Palatul Culturii din Iași va avea loc o ceremonie scurtă, în cadrul căreia se va intona Imnul Național, dar va avea loc și oficierea serviciului religios, alături de discursurile oficialităților. Conform listei, discursurile vor fi ținute de prefectul Marian Grigoraș, primarul Mihai Chirica, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, dar și de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, precum și de PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași a Bisericii Romano-Catolice. Ulterior, vor avea loc depuneri de coroane la statuia domnitorului Ștefan cel Mare de la Palatul Culturii.

La final, va fi organizată o defilare militară cu 200 de soldați din cadrul Garnizoanei Iași, defilare ce va fi organizată pe strada Anastasie Panu.

„Ca și anul trecut, din cauza condițiilor cauzate de pandemia de Covid-19, nu va fi organizat un spectacol și nu va fi oferită masa tradițională cu fasole și cârnați. Accesul publicului este, însă, permis cu condiția purtării măștii de protecție, a dezinfectării mâinilor și a păstrării distanței fizice de 1 metru între participanți”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Astăzi, 1 Decembrie 2021, și Compania de Transport Public va scoate mai puține autobuze și tramvaie la stradă.

Primăria aprinde iluminatul festiv de Ziua Națională

Tot astăzi, de Ziua Națională a României, va avea loc și aprinderea iluminatului de sărbători în municipiul Iași.

„Municipalitatea, prin Servicii Publice SA, a cumpărat pentru această iarnă circa 700 de brazi în ghivece, care sunt ornați și amplasați în toate zonele orașului. De asemenea, 14 brazi mari sunt decorați și montați pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii, Parcul Copou, Parcul Expoziției, Păcurari – Mimoza, Tătărași – Oancea, CUG – Rondul vechi, Nicolina – Esplanada I, Alexandru cel Bun – Piața Voievozilor și alte puncte de atracție. În premieră, acestora li se vor adăuga 100 de confecții din lemn, în formă de brad, împodobite cu cetină și ornate cu ghirlande luminoase”, au mai spus cei de la Primăria Iași.

În cadrul Târgului de Crăciun, pe pietonalul Ștefan cel Mare au fost montate și ornate în jur de 30 de căsuțe pentru comercianții de produse de sezon.

„Punctele principale de atracție rămân pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor fi montate și două tuneluri din cetină cu instalații luminoase, și Piața Unirii, deasupra căreia a fost montată o plasă luminoasă. Amenajări specifice de sărbători au fost făcute și în principalele ronduri din Podu Roș, Podul de Piatră, Fundație etc.”, au mai spus cei de la Primărie.

Comentarii
  • Mi-au dat lacrimile..ne vrem Viața înapoi!Cinste armatei Române! Trăiască România liberă și fără invrajbiri! Vrem România noastră și numai a noastră!

  • am fost prezent acolo. nu mai e cum era odata. asta din cauza partidelor care au vrut inchiderea tarilor. va felicit si la mai mare. v-ati facut-o cu mana voastra.

  • N-am crezut că nivelul de școlaritate al conducerii județului Iași a ajuns atât de jos, încât de 1 decembrie dă depună coroane de flori la… statuia lui Ștefan cel Mare. Este exact cum de 24 ianuarie ai pune coroane la… Sarmisegetusa. Sau la… Mitropolie. Sau în trecut, când unii puneau coroane flori la monumentul Independenței, apoi făceau cruci…la monumente laice. De fapt nu mă mai miră nimic. De pe urma reformei Educației, realizată de tot soiul de căcăstori ”specialiști în Educație”, poporul român s-a tâmpit iremediabil.

Adauga un comentariu