Eveniment-Social

Manifestari la Iasi pentru aniversarea a 26 ani de la Revolutie

Publicat: 21 dec. 2015
1

Astazi, 22 decembrie, pe espalanada din fata Palatului Culturii vor avea loc manifestarile dedicate aniversarii a 26 ani de la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989. Manifestarile de anul acesta de pe esplanada Palatului Culturii vor fi organizate de cele doua asociatii ale revolutionarilor ieseni, respectiv 14 decembrie 1989 si 22 decembrie 1989. Evenimentul va debuta la ora 10:00 in apropierea troitei de langa biserica Sf. Nicolae Domnesc, in prezenta reprezentantilor judetului Iasi. Cu aceasta ocazie, va avea loc si un ceremonial militar si religios la Monumentul Crucea Eroilor Neamului, situat pe esplanada din fata Palatului Culturii Iasi. Desfasurarea ceremonialului cuprinde, printre altele, instalarea Garzii de Onoare, intonarea Imnului National al României, precum si alocutiunile autoritatilor publice. Manifestarile mai cuprind si oficierea serviciului religios, depunerea de coroane si defilarea garzii de onoare. Pe 22 decembrie 1989 au avut loc confruntari in mai multe orase din tara, soldate cu numeroase victime. Tot in acea zi s-a desfasurat si prima sedinta a Comitetului Frontului Salvarii Nationale, compus din vechi comunisti si dizidenti, prezidata de Ion Iliescu, primul presedinte al Romaniei in perioada post decembrista.

Comentarii
  • 26 ani de la lovitura de stat data de securitate si kgb Iliescu,si de atunci ei conduc Romania. SECURISTII AU PUS MANA PE INTREAGA ROMANIE SI DE 26 ANI EI SI COPII LOR ACUM NE CONDUC cSPRE MIJERIE SI INCOMPENTENTA. EI NE-AU FURAT,NE-AU VINDUT NU OPOZITIA CARE A VRUT SA INTRODUCA PC.8 DIN PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA,LEGEA LUSTRATIEI . ROMANII ADEVARATI CARE VOR BINELE TARI NU SARBATORESC VICTORIA REVOLUTIEI PENTRU CA NU A FOST O VICTORIE ASUPRA COMUNISMULUI ,A FOST O VICTORIA A SECURITATII CARE A PRELUAT CONDUCEREA IN ROMANIA SUB KGB ILIESCU. ROMANIA INCA NU ESTE UN STAT DE DREPT.

  • Sper ca au participat si turnatorii la Securitate! Sau nu, ei n-au timp, sunt ocupati sa alerge dupa functii… Ce conteaza ca ai turnat la Securitate ? Poti candida pentru Senatul UAIC ! Sau poti conduce o institutie de invatamant preuniversitar. Ce-a fost a fost ! Important e ceea ce esti ! Un jeg uman cu pretentii de intelectual !

  • He, he, despre cine vorbesti, despre unii decani sau „deconspiratori” de plagiatori ? „Deconspiratori” care, nevazandu-se alesi in nicio functie UAIC, s-au gandit si ei, ca fosti securisti imputiti, sa „dezvaluie” secretele altora ! Daca s-ar uita in „dulapurile lor, si-ar vedea oligofrenele abandonate prin orfelinate…

Adauga un comentariu