Eveniment-Social

Manifestari valoroase organizate de Liceul Teoretic Miron Costin Iasi

Publicat: 03 apr. 2017
1
Liceul Teoretic Miron Costin Iasi gazduieste vineri, 7 aprilie 2017, intalnirea din cadrul Cercului semestrial al consilierilor educativi si al directorilor adjuncti cu tema „Praxis si reglementare in organizarea activitatilor educative extrascolare. Scoala Altfel„.

Activitatile de tip dezbatere si de tip workshop din cadrul acestei intalniri au fost gandite cu scopul de a oferi un cadru propice abordarii prin dialog a reglementarilor organizatorice ale activitatilor extrascolare in dimensiune praxiologica, prin implicarea elevilor in activitati intr-un cadru de siguranta majora, oferindu-le oportunitatea de a se dezvolta, de a-si cultiva aptitudinile si de a dobandi competente transversale in diferite contexte de invatare.

Citeste si : Proiect de succes la Liceul Miron Costin Iasi – FOTO

„Seria acestor activitati se va incheia cu un alt concurs care face parte din traditia liceului. De asemenea, sambata, 8 aprilie, liceul organizeaza si Concursul de limba si literatura romana si matematica «Materom» – editia a X-a. Concursul se adreseaza elevilor claselor IV-VI ai scolilor din municipiul si judetul Iasi, fiind conceput atat ca o provocare pentru elevii capabili de performanta, cat si ca o abordare interdisciplinara menita sa stimuleze creativitatea si spiritul competitional, bucurandu-se, de la an la an, de o participare tot mai numeroasa”, a aratat prof. Viorica Dobre, directorul de la Miron Costin.

Pe de alta parte, interesului pentru inedit al elevilor participanti la concurs, le raspunde o proba conceputa printr-o selectie atenta, documentata stiintific, in acord cu specificul varstei si al programelor scolare in vigoare, a unor sarcini de lucru care sa stimuleze creativitatea, gandirea si sa reflecte nivelul de cunostinte acumulate la cele doua discipline.

Adauga un comentariu