National

Manifestul lui Eugen Teodorovici împotriva actualei conduceri PSD

Publicat: 16 aug. 2020
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici cere Guvernului să modifice programul elevilor

Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din Guvernarea PSD, aduce acuze grave actualei conduceri social-democrate. Principalul adversar al lui Marcel Ciolacu în lupta pentru conducerea Partidului Social Democrat afirmă că aceștia acționează ilegal prin organizarea unui congres de alegeri ale formațiunii politice, în baza unor prevederi statutare neconfirmate de tribunal.

„Statutul PSD menționează CLAR la articolul 237 faptul că „Modificările și completările prezentului Statut se aplică de la data admiterii lor de către Tribunalul București”. Cu alte cuvinte, organizarea unui Congres pe baza unor modificări nevalidate de Tribunalul București ÎNCALCĂ prevederile legale!”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Mai jos este atașat manifestul postat de Eugen Teodorovici:

Manifestul postat de Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici: „Vreau să-mi asum o luptă politică internă pentru a aduce PSD acolo unde îi este locul”

Eugen Teodorovici și-a exprimat indignarea cu privire la direcția în care se îndreaptă Partidul Social Democrat din cauza conducerii defectuoase. Acesta a punctat aspectele pe care nu le poate accepta și, de asemenea, a vorbit despre ce înseamnă acest partid pentru el. Eugen Teodorovici susține că își va asuma o „o luptă politică internă pentru a aduce PSD acolo unde îi este locul, pentru a-l scoate pe pista competiției politice și a nu-l ține la standuri până la finalul acesteia”.

„Ce vreau #eu❓

Într-o zi însemnată pentru mine, mi-aș dori un pas mare pentru #PSD❗️

Pentru că NU am fugit niciodată de lupta politică bazată pe #forța argumentelor și NU m-am ferit de asumarea răspunderii atunci când a fost nevoie, am ales să-mi asum depunerea candidaturii pentru funcția de #președinte al PSD. Ca om politic am înțeles că trebuie să-mi asum responsabilitatea nu doar atunci când am fost ales sau numit într-o funcție publică, ci mai ales atunci când partidul a trecut prin încercări ce au necesitat un sprijin real.

NU pot să accept că pe fondul multiplelor dovezi de prostie, incompetență, hoție și batjocură ale guvernării #Orban, PSD-ul aflat sub actuala conducere ilegală nu reușește să acumuleze capital #electoral❗️

NU este firesc, din postura de “șef” al celui mai important partid din opoziție, să nu-ți asumi decizia de a depune o #moțiune_de_cenzură pe care o cere întreaga societate. Pe care chiar membrii și susținătorii PSD o cer.

Nu este posibil să încerci în continuare să îți prelungești #mandatul dobândit #ilegal doar cu scopul de a rămâne președinte al PSD❗️

Cel care ocupă această funcție trebuie să fie capabil să facă #istorie, să-și asume bătălii politice și, mai presus de toate, să fie capabil să le câștige. Să dea dovadă că poate susține oricând interesele românilor în #România, în #Europa și oriunde în #lume❗️

Traversăm cu toții o perioadă în care declarațiile lipsite de conținut și fără nicio urmă de acțiune nu doar că nu îi mai pot păcăli pe români, ci mai grav, anihilează orice șansă ca țara asta să-și întărească #democrația. Frica, lașitatea și de foarte multe ori incapacitatea și lipsa de consecvență politică au facilitat atitudinile abuzive ale unui guvern care a ajuns să-și mascheze incompetența prin impunerea unor restricții așa-zis motivate de imagini apocaliptice.

În loc să sancționeze acest guvern pentru modul în care a gestionat #criza_sanitară și pe cea #economică, actuala “conducere” ilegală a PSD a ales chiar să susțină în funcție acest guvern fără nicio urmă de respect pentru votul celor datorită cărora a ajuns în Parlament.

Am afirmat de nenumărate ori că actuala “conducere” ilegală a PSD dăunează partidului și viitorului politic al celei mai importante formațiuni politice din România.

Pentru toate acestea eu vreau să-mi asum o luptă politică internă pentru a aduce PSD acolo unde îi este locul, pentru a-l scoate pe pista competiției politice și a nu-l ține la standuri până la finalul acesteia❗️

Ce #vreau eu⁉️

Vreau să vedeți și VOI ceea ce văd eu în viitorul acestei forțe politice: SOLIDARITATEA și ÎNCREDEREA membrilor săi, DETERMINAREA și CURAJUL organizațiilor din cele patru zări ale României, COMPETENȚA și VIZIUNEA liderilor❗️

Vreau să fiu acolo, cu VOI, atunci când vom demonstra că reforma întregii clase politice din România începe cu #reforma PSD❗️”, a declarat Eugen Teodorovici.
Adauga un comentariu