National

Maratoanele de vaccinare din acest weekend au fost un real succes

Publicat: 16 mai 2021
Un medic imunizează o persoană cu vaccinul împotriva Covid-19
Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis numărul persoanelor imunizate

În mai multe oraşe din România în acest weekend s-au desfăşurat maratoane de vaccinare împotriva Covid-19. Oamenii au fost încântaţi de aceste maratoane aşa că au lăsat treaba de acasă sau iesirele în oraş şi s-au pus la coada la centrele de vaccinare. Toţi roamânii de peste 16 ani se pot imuniza la centrele de imunizare fără a fi nevoie de programare. Cei care doresc să se vaccina o pot face pe site-ul vaccinare-covid.gov.

La maratonul anti-Covid-19 de la Ploieşti care a fost organizat vineri, 14 mai 2021, pe Stadionul „Ilie Oană” , unde s-au imunizat în jur de 3.000 de persoane. Ploieştenii se pot vaccina şi în decursul zilei de astăzi până la ora 20:00.

Motto-ul campaniei de imunizare împotriva noului coronavirus este „Start către o viaţă normală”. Cei care se duc pe Stadionul din Ploieşti pentru a se vaccina, vor primi doza creată de către cei de la Pifzer BioNTech. La faţa locului poliestenii trebuie să prezinte doar actul de indentitate şi să completeze un formular.

La maratonul din Ploieşti sunt implicaţi 22 de medici, 22 de registrori şi 44 de asistenţi medicali, pentru a imuniza pesoanele care doresc să revină la normalitate. De asemenea la maraton sunt implicaţi şi studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti.

Maraton de vaccinare la Iaşi

În judeţul Iaşi este al doilea weekend la rând în care se organizează maratone de vaccinare. La maratoanele de imunizare împotriva Covid-19 din municipiul Iaşi s-au vaccinat peste 3.000 de persoane cu serul Pfizer. Activitatea se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popă”.

La maratonul de vaccinare anti-Covid-19, organizat pentru persoanele trecute de 16 ani, a început pe data 16 mai 2021, la ora 16:00 şi se va încheia luni, 17 mai 2021, ora 08:00. În acest maraton sunt implicaţi în jur de 1.000 de medici, asistenţi medicali, studenţi şi personal administrativ.

Maraton vaccinare Târgu Mureş

La maratoanele desfăşurate în Tragu Mureş s-a înregistrat cel mai mare număr de imunizări din acest weekend. Peste 5.000 de persoane şi-au administrat serul împotriva Covid-19 în doar 48 de ore.

„Este vorba de interesul populaţiei aici, nu ne interesează niciun fel de apartenenţă politică, de conotaţie politică a acestei acţiuni, sănătatea publică, cum îi spune şi numele, trebuie să beneficieze întreaga populaţie, întreaga comunitate şi comunitatea mureşenilor se pare că a înţeles acest lucru foarte bine şi a utilizat aceste servicii de vaccinare”, le-a spus Alexandru Rafila jurnaliștilor.

Un al maraton s-a desfăşurat în Cluj-Napoca

Un alt oraş în care s-au desfăşurat în acest weekend maratoane de imunizare împotriva Covid-19 este Cluj-Napoca. În primele 18 de la startul maratonului s-au vaccinat peste 1.000 de persoane. Vaccinarea din judeţul Cluj-Napoca este asigurată de către 600 de voluntari.

„Sunt medic rezident, da, am fost de ieri seară în tură și bineînțeles, asta e extra, pe lângă munca noastră”, spune Diana Șlangher.

Până în prezent 3,88 milioane de romani s-au imunizat împotriva Covid-19, iar 2,75 s-au vaccinat şi cu cea de-a doua doză.

Centrele drive-thru

În Bucureşti s-a inaugurat primul centru drive-thru din România, la scurt timp s-a deschis şi în Deva. Pe data de 24 aprilie 2021, prefectul judeţului Hunedoara a anunţat că persoanele care doresc să se vaccineze o pot face în noul centru drive thru deschid la Deva. Intervalul orar în care se pot imuniza persoanele este 10:00 şi 19:00.
Iar vaccinul se va face cu Pfizer.

„Vom începe vaccinarea din maşină, în sistemul drive-thru, sâmbătă, la ora 10,00, la centrul comercial de la intrarea în municipiul Deva. Va fi o acţiune unică, cel puţin la nivelul judeţului Hunedoara, dar, cu siguranţă, şi la nivel de ţară. Suntem organizaţi aşa cum trebuie, toate instituţiile statului, (…) pentru că tot ceea ce înseamnă logistică pentru demararea acestei acţiuni să fie asigurată. Vor fi patru fluxuri de vaccinare şi ne aşteptăm să vaccinăm cel puţin 500 de persoane pe zi”, a declarat atunci într-o conferinţă de presă prefectul judeţului.

Adauga un comentariu