Sport

Maraton la turneul WTA 125 „BCR Iași Open”! Organizatorii au fost nevoiți să recupereze timpul pierdut duminică, când nu s-au putut juca meciurile din calificări

Publicat: 02 aug. 2022
Darya Astakhova
Ștefana Lazăr a fost învinsă de Darya Astakhova

Având în vedere că duminică, 31 iulie 2022, nu au putut fi jucate meciurile din calificări ale turneului WTA 125 „BCR Iași Open”, acestea au fost mutate în cursul zilei de luni, 1 august 2022, iar programul a fost comprimat. În afară de meciurile din calificări, s-au jucat și primele meciuri de pe tabloul principal

Meciurile au început de la ora 10:00, fiind organizate 3 meciuri din calificări programate simultan pe terenurile Central, 5 și 6. La acestea au luat parte 5 jucătoare românce, mai exact Ștefana Lazăr, Cristina Dinu, Camelia Hristea, Lavinia Tănăsie și Andreea Roșca.

Programul turneului WTA 125 „BCR Iași Open” a fost comprimat

Conform programării inițiale, duminică, 31 iulie 2022, ar fi trebuit să aibă loc meciurile din calificări pentru turneul WTA 125 „BCR Iași Open”, dar condițiile meteorologice au făcut imposibil acest lucru. Astfel, acestea au fost amânate pentru ziua următoare, luni, 1 august 2022, când s-au desfășurat atât meciurile din calificări, cât și primele confruntări de pe tabloul principal.

Ziua de tenis a început la ora 10:00, desfășurându-se simultan 3 meciuri din calificări pe terenurile Central, 5 și 6. În acestea au fost angrenate 5 jucătoare românce, dintre care Ștefana Lazăr a jucat pe „Central” cu rusoaica Darya Astakhova, iar în celelalte meciuri s-au confruntat Cristina Dinu și Camelia Hristea, respectiv Lavinia Tănăsie și Andreea Roșca.

Primul meci de pe tabloul principal s-a desfășurat pe „Central”, după ora 13:30, unde s-au întâlnit jucătoarea spaniolă Andrea Lazaro Garcia și Olga Danilovic, din Serbia, favorita nr. 4.

Fără surprize în primul tur

În primul meci desfășurat pe terenul Central, Ștefana Lazăr a fost învinsă de rusoaica Darya Astakhova, a 2-a favorită a calificările, cu un scor de 6-1, 6-1.

În turul 1 al calificărilor, Cristina Dinu a câștigat în fața Cameliei Hristea, cu scorul de 6-2, 6-0, iar Elena Teodora Cadar a învins-o pe indoneziana Beatrice Gumulya, scor 6-3, 5-7, 6-4. Adnreea Roșca a fost învinsă de Lavinia Tănăsie, scor 6-2, 4-5, 6-1.

Tot în primul tur al calificărilor, Ilona Georgiana Ghioroaie a ieșit învingătoare din confruntarea cu ieșeanca Ilinca Amariei, cu un scor de 6-0, 6-2.

Jucătoarea Jing Jing Lu, din China, a eliminat-o pe românca Miriam Bulgaru în primul tur, în urma unui meci maraton de 3 ore, scor 6-7, 7-5, 5-7.

În turul 2 s-a calificat și Olga Danilovic, învingând-o pe Andrea Lazaro Garcia.

În meciurile din turul 2, jucătoarea de origine rusă, Darya Astakhova, favorita nr. 2, a avansat pe tabloul principal, învingând-o pe australianca Olivia Tjandramulia, cu scorul de 6-2, 6-4. Alături de aceasta, a urcat și Cristina Dinu, după ce a învins-o pe Lavinia Tănăsie.

Și Ilona Georgiana Ghioroaie a trecut de turul 2 al calificărilor, găsindu-și loc pe tabloul principal, cu scorul de 6-2, 7-6.

Tot în turul 2 s-a calificat și tenismena de origine germană Nastasja Schunk, după victoria obținută în fața Antoniei Ruzic, scorul fiind 6-3, 6-4.

Pe tabloul principal o vom vedea și pe japoneza Yuki Naito, câștigătoare în urma confruntării cu Elena Teodora Cadar, cu scor 6-4, 6-2.

Perechea de jucătoare maghiare Reka Luca Jani/Pana Udvardy este prima sfert-finalistă în proba de dublu a turneului WTA 125 „BCR Iași Open”, după ce au le-au învins pe Daria Munteanu și Catrinel Onciulescu, scor de 6-0, 6-1.
Adauga un comentariu