Actualitate

Marcel Ciolacu: „Am atras atenția Guvernului în repetate rânduri cu privire la problemele de legalitate din ordonanțele militare”

Publicat: 06 mai 2020

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit astăzi despre despre decizia CCR prin care amenzile acordare în perioada stării de urgență sunt neconstituționale. Acesta consideră că Guvernul și-a bătut joc de cetățeni deoarece au fost permise nenumărate abuzuri.

„Am atras atenția Guvernului în repetate rânduri cu privire la problemele de legalitate din ordonanțele militare. Dar au preferat să acționeze în forță, cu gândul doar la imagine și mai puțin la drepturile și libertățile fundamentale ale românilor! Între timp – 300 de mii de români au fost amendați! O lege care s-a aplicat discreționar și care a permis abuzurile. 200 de milioane e totuși cam mult! Nu poți să-ți bați joc de oameni pentru că tu n-ai fost în stare să faci o lege bună, care să definească clar contravenția și termenii de aplicare a sancțiunii.

Acum, aceste greșeli trebuie corectate. Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanțele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluție legislativă în Parlament. Este normal ca cei care nu au respectat regulile să fie aspru pedepsiți. Dar din cauza lor nu trebuie să sufere toată lumea! Și, în niciun caz, Guvernul nu trebuie să-și acopere găurile de la buget din banii oamenilor. Acesta nu este un plan economic! Românii, în marea lor majoritate, au înțeles și au respectat măsurile luate de autorități pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur. Îi îndemn să facă la fel și de acum înainte!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu