Actualitate

Marcel Ciolacu, atac la adresa lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban: „Este timpul să nu mai paseze răspunderea, ci să-și asume decizii!“

Publicat: 17 nov. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu a scris astăzi, 17 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, că este alături de cadrele medicale care poartă în fiecare zi un război împotriva acestei pandemii.

„Am cerut #Pact pentru #Sănătate de mai multe luni. Iohannis și Orban au refuzat însă orice sugestie. Dar România a depășit deja 9.000 de morți COVID-19. Este timpul să nu mai paseze răspunderea, ci să-și asume decizii!

DEPOLITIZAREA NUMIRILOR MANAGERILOR DE SPITALE

PROFESIONALIZAREA MANAGEMENTULUI

DEBIROCRATIZAREA SISTEMULUI SANITAR LA TOATE NIVELURILE

FINANȚAREA ADECVATĂ A SĂNĂTĂȚII”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care câteva zeci de membri ai Federaţiei SANITAS au participat în faţa sediului Guvernului, la un moment de reculegere pentru victimele care şi-au pierdut viaţa în incendiul care a avut loc la spitalul din Piatra Neamţ.

Marcel Ciolacu: „Ajunge cu cinismul! Orban și Tătaru – dați-vă demisia”

Într-o altă postare pe pagina sa de Facebook, liderul social democrat a cerut demisiile premierului Ludovic Orban și a ministrului sănătății, Nelu Tătaru, după tragedia de la Piatra Neamț. Liderul PSD le cere acestora să nu paseze vina pe medicii-șefi de la secțiile ATI și subliniază că medicii salvează vieți și trebuie să-și facă meseria și nu să fie hăituiți.

„Ajunge cu cinismul! Orban și Tătaru – dați-vă demisia dacă mai există vreun strop de compasiune față de familiile celor care au pierit în această tragedie. Nu pasați vina pe medicii-șefi de la secțiile ATI pentru aberațiile voastre! Nu ei sunt vinovați pentru deciziile voastre aberante! Medicii sunt cei care salvează vieți. NU voi! Ei trebuie ajutați să-și facă meseria, nu hăituiți!”, a transmis Marcel Ciolacu, prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

PSD: „Au umplut sistemul de sănătate cu politruci, chelneri, rubedenii“

Reprezentanții PSD au cerut marți, 17 noiembrie, demisia „urgentă” a premierului Ludovic Orban, respectiv a ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru. Social democrații îl acuză pe Ludovic Orban de eşec catastrofal în gestionarea pandemiei.

Mai mult, social-democraţiiconsideră că Guvernul Ludovic Orban este vinovat pentru tragedia de la Piatra Neamţ şi susțin că liberalii au umplut sistemul de sănătate şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă cu „politruci, chelneri şi rubedenii”.

„Partidul Social Democrat solicită demisia imediată din partea prim-ministrului Ludovic Orban şi a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru eşecul catastrofal în gestionarea pandemiei SARS-CoV-2. Tragedia de la Spitalul Judeţean Neamţ este rezultatul deciziilor aberante emise de reprezentanţii Guvernului, care în ultimele luni au fost mult mai preocupaţi de campaniile electorale şi de alegeri, decât de combaterea pandemiei”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Reprezentanții PSD: „DSP-urile au fost incapabile să ţină pasul cu avizarea reamenajărilor“

Social democrații susțin că Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) nu au putut ţine pasul cu avizarea reamenajărilor urgente , aşa cum îi obliga tot Guvernul printr-un Ordin emis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Spitalele din întreaga ţară au fost puse în situaţii imposibile ca urmare a creşterii accelerate a cazurilor severe de COVID-19, iar DSP-urile au fost incapabile să ţină pasul cu avizarea reamenajărilor urgente la care erau nevoiţi să recurgă medicii pentru a-i putea trata pe toţi pacienţii, indiferent de locurile disponibile, aşa cum îi obliga tot Guvernul printr-un Ordin emis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă“, se mai arată în comunicatul social democraților.

Comentarii
  • futuva-n mortii mamei voastre de panarame,ati condus tara zeci de ani,la Neamt arsene ciorapel e presedinte de cj,directorul a fost numit de arsene,iar acum plangeti ca PNL e de vina,da unde-s spitalele pe care le-ati promis in campania de acum 4 ani,futuva-n gura de zdrente

Adauga un comentariu