National

Marcel Ciolacu: „Cum e posibil ca România să interzică exportul de măști chirurgicale, dar să permită importul tuturor măștilor neconforme?!”

Publicat: 08 apr. 2021
Marcel Ciolacu cu mască
Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, adresează public o întrebare premierului Florin Cîțu, președintelui PNL Ludovic Orban și ministrului Sănătății Vlad Voiculescu: „Cum e posibil ca România să interzică exportul de măști chirurgicale, dar să permită importul tuturor măștilor neconforme?!”.

„O întrebare pentru domnii Cîțu, Orban și Voiculescu: cum e posibil ca România să interzică exportul de măști chirurgicale, dar să permită importul TUTUROR măștilor neconforme?!”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Decizia aberantă legată de exporturi, i-a legat practic de mâini și de picioare!”

Marcel Ciolacu a precizat că producătorii români nu au primit niciun fel de ajutor din partea statului. Mai mult decât atât, acestora li s-a interzis să își vândă marfa în afară.

Astăzi am vizitat una dintre cele mai mari fabrici din România, cu capital sută la sută românesc. Oameni care în pandemie s-au reinventat, salvându-și afacerea și cele 1.700 de locuri de muncă. Oameni care continuă să plătească salarii, taxe și impozite. Oameni de care statul român condus de Orban, apoi de Cîțu și Voiculescu, și-a bătut joc!!!

Anul trecut dl. Orban se lăuda peste tot cum va produce România echipamente de protecție. Ce s-a ales din aceste promisiuni? Nimic!

Producătorii români nu numai că nu au primit niciun fel de ajutor, dar au fost și împiedicați să-și vândă marfa în afară. Decizia aberantă legată de exporturi, i-a legat practic de mâini și de picioare!

Dacă nu-i ajutați, măcar nu-i mai încurcați! Liberalizați exportul de măști chirurgicale! Sprijiniți capitalul românesc!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Florin Cîțu: „Românii – cu pandemia, Cîțu – cu mitomania”

Marcel Ciolacu a reacționat dur la declaraţiile făcute de Florin Cîțu privind creșterea cheltuielilor bugetare în plină pandemie. Liderul PSD crede că este pur demagogie mai ales în contextul în care, conform lui Ciolacu, Guvernul a angajat mii de persoane pe pile de partid, persoane care stau pe Facebook şi laudă Guvernarea.

Ciolacu este extrem de acid la adresa lui Florin Cîțu pe care este principalul om care ” alimentează robinetul angajărilor politice”.

Într-o intervenţie publică, Marcel Ciolacu este de părere că ceea ce s-a întâmplat în plină pandemie este o neruşinare a guvernanţilor care au făcut mii de angajări nenecesare. Angajând peste 15.00 de bugetari care, conform președintelui PSD, nu fac nimic altceva decât să laude pe Facebook Guvernul, premierul a dat dovadă de nesimțire.

„Cîțu este șocat că Guvernul pe care îl conduce cheltuie cu salariile mai mult decât îi permite legea. Să-i amintim, pe scurt, ce nesimțiri fac non-stop în pandemie”, transmite Marcel Ciolacu.

„Ați angajat peste 15.000 de pile de partid, plătite generos să stea pe Facebook și să vă laude postările, ați inventat posturi noi pretutindeni în administrație, de la prefecturi până la conducerile TVR și Radio, unde dublați șefii, ca să fie pace în Coaliție, dați concedii suplimentare întreg personalului ANAF, cu sporuri cu tot, că doar prin vacanțe repetate vor crește încasările la buget. Să vii la pupitrul Executivului și să plângi că nu poți controla cheltuielile în vreme ce chiar tu și șefii Coaliției alimentați robinetul angajărilor politice este curată patologie! Românii – cu pandemia, Cîțu – cu mitomania”, conchide Ciolacu.

Comentarii
Adauga un comentariu