Actualitate

Marcel Ciolacu, despre Congresul PNL în care vor participa 5.000 de oameni într-o singură sală: „Guvernul Cîțu le cere românilor să accepte restricții tot mai severe”

Publicat: 23 sept. 2021
Marcel Ciolacu a avut discuții cu mai mulți lideri europeni

Marcel Ciolacu a postat un mesaj pe Facebook în care condamnă numărul celor care se vor strânge la Congresul PNL în data de 25 septembrie 2021, pentru alegerile interne. Numărul acestora va fi de 5.000 de oameni într-o singură sală.

Acesta motivează că numărul celor care se vor aduna este total nepotrivit întrucât, în momentul actual în România, tot mai multe zone intră în scenariul roșu din cauza creșterii enorme a numărului de infectați cu noul coronavirus.

Marcel Ciolacu despre Congresul PNL. Acesta face comparație Congresul organizat de PSD în 2020

Astăzi, 23 septembrie 2021, șeful Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu s-a arătat revoltat de faptul că la Congresul PartiduluiNațional Liberal se vor aduna aproximativ 5.000 de liberali în aceeași sală.

Acesta a afirmat într-un mesaj postat pe Facebook, că întreaga adunare „este un afront uriaș la adresa românilor”.

Mesajul lui Marcel Ciolacu postat pe Facebook

”Congresul PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deși infectările au explodat- este un afront uriaș la adresa românilor.

Guvernul Cîțu siluiește cum vrea legea în interes politic, dar le cere românilor să accepte restricții tot mai severe. Este o dublă măsură flagrantă care va avea ca efect și mai puțină încredere în guvernanți.

Anul trecut, PSD a organizat Congres online în pandemie și a făcut eforturi uriașe să respecte toate prevederile legale:

– am redus masiv numărul de delegați;

– am folosit mai multe spații interioare și exterioare din țară conectate prin internet;

– am stat mai puțin de 20 de persoane în aceeași sală.

Acum, PNL face orice să fie deasupra legii. 5.000 de liberali ignoră normele sanitare, cu riscul de a răspândi virusul în toată țara.

În România revine carantina, magazinele se închid din nou la ora 18.00 sau 20.00, iar Cîțu, Orban, Gorghiu și Rareș Bogdan au un singur gând: cum să numere voturile. Restul țării a reînceput să numere zilnic morții de COVID 19”, scrie Marcel Ciolacu pe o rețea socială.

Alin Stoica a declarat că adunarea PNL nu se poate ține din punct de vedere legal

Tot astăzi, 23 septembrie 2021, fostul prefect al Capitalei a declarat că având în vedere că București a intrat în scenariul roșu, adunarea PNL nu ar trebui să se țină din cauza imposibilității de respectare a măsurilor.

Premierul Florin Cîțu a dat și el o declarație pe baza acestor argumente.

„Declaraţiile politice de la cei care au fost prefecţi eu le ignor. Oamenii politici fac tot felul de declaraţii. Specialiştii, avem recomandare de la specialişti, spun că dacă se respectă toate normele… Avem acolo 15.000 de metri pătraţi, asta înseamnă că fiecare persoană, dacă vin 5.000 de delegaţi, respectăm cei trei metri pătraţi pentru fiecare persoană. Vor fi şi cu certificat verde şi cu centre de testare, toate condiţiile de siguranţă vor fi respectate ca să se poată desfăşura acest congres în condiţii de siguranţă. Nu este un eveniment care se întâmplă în fiecare zi, este un lucru care se întâmplă o dată la patru ani, deci se poate face, dar cu respectarea tuturor condiţiilor”, a declarat Cîţu.

Situația voturilor înainte de Congresul Partidului Național Liberal

În data de 21 septembrie 2021 a fost publicată situația voturilor pentru premierul Florin Cîțu și pentru Ludovic Orban.

Pentru moțiunea lui Florin Cîțu – 3.164 de voturi

Pentru moţiunea lui Ludovic Orban – 769 de voturi

Vot pentru ambele moțiuni, ceea ce permite statutul din Partidul Național Liberal – 1.068

Așadar 63,27% votează pentru moţiunea lui Florin Cîţu, în timp ce 15,38% votează pentru moţiunea lui Ludovic Orban şi 23.36% vot pentru ambele moțiuni. Cu alte cuvinte, organizaţiile lasă la libertatea celor care participă la Congresul PNL din 25 septembrie 2021 cum să voteze.

Adauga un comentariu