Actualitate

Marcel Ciolacu, despre negocierile pentru numirea noului premier: „Nu am avut nicio discuţie cu nimeni din conducerea AUR“

Publicat: 11 dec. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu a avut nicio discuţie cu reprezentanţi din conducerea partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) până în prezent, dar că este normal ca parlamentarii să îşi cunoască noii colegi.

„În primul rând, este normal să ne cunoaştem colegii din Parlament. Ei sunt aleşi pe circumscripţii şi este normal să aibă proiecte comune, cum şi la Buzău este normal să existe proiecte comune, transpartinice, proiecte pentru buzoieni. Nu am avut nicio întâlnire şi nicio discuţie cu nimeni din conducerea AUR până în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Domnul Rafila va primi voturile necesare pentru a fi învestit prim-ministru“

Liderul social democrat a precizat că, după întâlnirile de la Cotroceni privind desemnarea premierului, va discuta cu reprezentanții mai multor partide politice deoarece Alexandru Rafila ar primi voturile necesare pentru a fi învestit prim-ministru.

„În aceeaşi logică pe care v-am expus-o mai devreme, cred că în toate partidele politice există oameni responsabili şi oameni care înţeleg prin ceea ce trece România. Şi sunt ferm convins că o personalitate ca domnul Rafila va primi voturile necesare pentru a fi învestit prim-ministru”, a menționat Marcel Ciolacu.

Alfred Simonis: „Preşedintele României ar merita să fie suspendat“

Alfred Simonis, liderul Grupului PSD din Camera Deputaților, a declarat că președintele Klaus Iohannis ar merita să fie suspendat pentru tot ce a făcut în ultimul an de zile „însă România se află într-o criză sanitară profundă şi într-o criză financiară abia la începutul ei”, a precizat acesta în conferința de presă susținută la sediul PSD.

„Poate că România ar fi arătat mai bine dacă preşedintele şi premierul ar fi înţeles că scopul clasei politice ar fi trebuit să fie altul în această perioadă. Nu vreau o nouă zi a alegerilor şi un nou referendum, nu excludem această posibilitate (n.r. suspendarea preşedintelui), pentru că nu ştim ce va urma să facă preşedintele, nu putem exclude definitiv o astfel de variantă, dar cred că în acest moment o criză politică nu e necesară, iar preşedintele este primul care trebuie să conştientizeze faptul că este şeful unui stat aflat într-o criză profundă, este primul care trebuie să fie raţional”, a afirmat Alfred Simonis la sediul PSD.

„O suspendare presupune pe lângă o criză politică“

Alfred Simonis a lăsat de înețeles că PSD nu va demara procedura de suspendare a președintelui deoarece asta ar însemna o criză politică, o criză financiară și o expunere a populaţiei la noul coronavirus.

„Preşedintele României ar merita să fie suspendat nu pentru ceea ce urmează să facă, ci pentru ceea ce a făcut în ultimul an de zile, însă România se află într-o criză sanitară profundă şi într-o criză financiară abia la începutul ei. O suspendare, adică o criză politică suprapusă peste acestea, o suspendare presupune pe lângă o criză politică şi un referendum în 30 de zile, adică o nouă campanie electorală, o nouă zi a votului, iarăşi sute de mii de oameni implicaţi în procesul electoral şi iarăşi o expunere a societăţii, a populaţiei la acest virus, lucru pe care nu l-am dori”, a menționat Alfred. Simonis

Comentarii
Adauga un comentariu