Actualitate

Marcel Ciolacu, despre scandalul de la Sectorul 1: „Niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva!“

Publicat: 01 oct. 2020
Marcel Ciolacu și sigla PSD
Marcel Ciolacu face un apel către toate partidele politice să se așeze la aceeași masă și să găsească soluții pentru a trece cu bine peste această criză provocată de Covid-19

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reacționat la scandalul de la Sectorul 1,cu privire la imaginile prezentate, miercuri seară, la Antena 3, care ar fi de la Biroul Electoral Sectorul 1.

„Este incredibil, la 30 de ani de democrație, ca Jandarmeria și Poliția să facă așa ceva, să înlesnească așa ceva. Fiindcă, fără accesul dat de către Jandarmerie, nu se putea face așa ceva. Ele sunt păzite, aceste secții, cu jandarmi“, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, intervenție aproape de miezul nopții: „Niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva!“

Liderul social democrat a precizat că este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în România.

„Niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva. Nici măcar la ultima comună din România nu s-a întâmplat așa ceva. Ministerul public să se autosesizeze, din noaptea aceasta să înceapă strângerea de probe”, a menționat Marcel Ciolacu.

„Strângem avocații și vom face toate analizele“

Liderul PSD a opinat că va apela la mai mulți avocați pentru a vedea ce se poate face în asemenea situație și face apel la organelle de anchetă să-și facă treaba.

„În primul rând, organele de anchetă trebuie să-și facă datoria. Trebuie să acționeze. Strângem avocații și vom face toate analizele. Este exclus să nu sesizăm și noi. Normal, ar trebui deja să acționeze”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Imagini revoltătoare surprinse în depozitul cu buletinele de vot! Mai mulți membri USR au sustras buletine de vot și au schimbat procese verbale. Aceasta fraudare a alegerilor a fost organizată din timp și coordonată cu atenție de către Clotilde Armand. Deși situația este de-a dreptul strigătoare la cer, instituțiile statului nu au transmis niciun mesaj oficial prin care să demonstreze măsurile luate în această problemă și soluțiile care vor fi aplicate. Toată lumea parcă este într-o profundă adormire, iar Constituția, legea fundamentală statului, nu ar mai funcționa.

Jandarmeria București: „S-a intrat în sala de depozitare a voturilor de la Sectorul 1, dar nu era treaba jandarmilor să păzească“

Jandarmeria București a transmis, joi, în legătură cu imaginile în care apar persoane în încăperea în care erau depozitate voturile, că aceasta a fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral Sector 1 și s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal, conform Mediafax.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi București.

Potrivit comunicatului citat, activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența Jandarmeriei, atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral.

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale este asigurată cu post permanent de protecție, potrivit sursei citate, iar accesul în zona respectivă este restricționat pe timpul cât aceasta este sigilată și permis doar celor care au acest drept.

„Persoanele care au intrat în clădirea în care se află și Biroul Electoral, au fost legitimate și nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta. Nimeni nu a pătruns în zona restricționată”, mai arată DGJMB.

Potrivit sursei citate, în afara clădirii, mai multe persoane se filmau reciproc, cu telefoanele mobile și purtau discuții contradictorii, fapt pentru care jandarmii au luat măsuri de ordine publică în zonă.

După cum Stalin spunea: „Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile”

Mâna dreaptă a lui Clotide Armand, consilierul acesteia, a fost văzut în depozit în timp ce a sustras saci cu buletine de vot. Desigur că situația nu a rămas totuși indiferentă pentru întreaga Românie. Mai mulți protestatari s-au adunat în fața Biroului Electoral al Sectorului 1 pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la această situație. De asemenea Marcel Ciolacu a afirmat că așa ceva este incredibil și că de treizeci de ani nu s-a mai întâlnit o astfel de situație. De asemenea acesta a menționat că statul trebuie să ia imediat măsuri pentru ca materialele sustrase să nu fie distruse.

Adauga un comentariu