Actualitate

Marcel Ciolacu, despre tăierea bugetului pentru biserici: „Continuă atacul la fibra noastră națională!“

Publicat: 18 feb. 2021
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a reacționat joi, 18 februarie, în legătură cu tăierea bugetului pentru biserici. Maricel Ciolacu a acuzat pe pagina sa de Facebook intenţia Guvernului Florin Cîţu de a tăia cu aproape 90% bugetul pentru susţinerea cultelor religioase în 2021, faţă de 2020.

„Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paște! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus #credința la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi și învrăjbind tinerii contra bătrânilor. Anul acesta continuă atacul la fibra noastră națională. Vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul național, dar și în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investițiilor în conservarea și protejarea acestora!“, a precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Vor să distrugă și tot ce are legătură cu credința acestui neam!“

Liderul social democrat este de părere că după ce au stabilit pentru Educație cel mai mic buget din ultimii 30 de ani și au tăiat din bugetul pentru Sănătate, guvernanții de dreapta intenționează să distrugă și tot ce are legătură cu credința acestui neam

„După ce au alocat #Educației cel mai mic buget din ultimii 30 de ani și au tăiat 11% de la #Sănătate, vor să distrugă și tot ce are legătură cu credința acestui neam! Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului național! Nu puteți să distrugeți credința, demnitatea și tradițiile acestui popor!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Silviu Macovei: „Guvernul „Taie tot!” trebuie să plece!

Deputatul ieșean Silviu Macovei a reacționat și el dur la adresa guvernanților de dreapta care intenționează să micșoreze bugetul pentru construcția și restaurarea bisericilor cu peste 89%.

„PNL și USR cu Cîțu și Bârna în frunte au depășit orice limită a incompetenței și a relei voințe în ceea ce privește țara asta! „Onor” mizeria asta de guvernanți au decis să TAIE peste 89% din fondurile pentru construirea și restaurarea lăcașurilor de cult!!! Adică, le-au tăiat practic DE TOT! Nu vorbim doar despre construcția de noi biserici, ci de RENOVAREA și RESTAURAREA unor monumente istorice care reprezintă coloana vertebrală a acestui popor! Oameni buni, guvernanții ăștia au înnebunit de tot! Sunt monumente aflate în plin proces de restaurare, vor să le lase complet descoperite și fără bani?  (…) Guvernul „Taie tot!” trebuie să plece! Ajunge!”, a declarat deputatul PSD Silviu Macovei.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: „E vorba de bani tăiați!“

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a scris pe pagina sa de Facebook că diminuarea bugetului pentru biserici a fost transmisă chiar de președintele Klaus Iohannis.

„Dacă președintele KWJ s-a dus glonț la Patriarh, nu vă așteptați la ceva bun. În contextul actual, mai mult ca sigur că e vorba de bani. Tăiați. Catedrala, salarizare, proprietățile Bisericii”, a scris Eugen Tănăsescu pe pagina sa de Facebook.

În proiectul de buget pentru 2021, Guvernul reduce banii alocați anul acesta pentru construirea și restaurarea lăcașurilor de cult, cu aproape 89% față de 2020. Biserica va primi puțin peste 760 de milioane de lei, prin trei proiecte.

Comentarii
  • baaa, dar cand PSD a lasat in paragina spitalele, TOATE spitalele din Romania? sa iti fie rusine, ramai tu cu mortii, noi vrem sa putem trai in Romania sanatosi. Stiu ca nu iti pasa nici tie nici colegilor de partid, aveti bani sa mergeti la tratamente in tarile civilizare.

  • Mai „Ursuleț „….dacă nu mai poți fără popi, n-ai vrea să-ți donezi indemnizația de parlamentar, eventual și apartamentul…..știi ce zic

  • Tu, de pe margine, ca un comentator sportiv, spune-ne ce se mai intampla. Sa nu faci nimic din ceea ce ar supara sistemul. Stai linistit la locul tau.

Adauga un comentariu