Actualitate

Marcel Ciolacu, după declarațiile președintelui Iohannis pe tema viitorului Guvern: „Este alegerea domniei sale dacă va continua stabilitatea oferită de PSD actului de guvernare sau să arunce țara în haos”

Publicat: 09 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu după declarațiile președintelui Iohannis pe tema viitorului Guvern Este alegerea domniei sale dacă va continua stabilitatea oferită de PSD actului de guvernare sau să arunce țara în haos
Liderul PSD Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pentru G4Media.ro, că ” este alegerea domniei sale dacă va continua stabilitatea oferită de PSD actului de guvernare sau să arunce țara în haos”, după ce președintele Klaus Iohannis Șeful statului a mai spus, referitor la rotativa guvernamentală prevăzută să aibă loc în luna mai, că va lua ”decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”.

De notat că președintele Iohannis nu a făcut nici o referire la protocolul coaliției care prevede că din 25 mai viitorul premier va fi de la PSD.

Ciolacu, după declarațiile președintelui Iohannis pe tema viitorului Guvern

Întrebat de G4Media.ro cum comentează faptul că președintele Iohannis nu a făcut trimitere la protocolul coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu a declarat:

”Asta am spus mereu. Nominalizarea premierului este atributul președintelui. Prin urmare, este alegerea domniei sale dacă va continua stabilitatea oferită de PSD actului de guvernare sau să arunce țara în haos”.

Ce prevede protocolul semnat în decembrie 2022 între PSD și PNL:

”Primul candidat la funcția de Prim-Ministru, din partea PNL, susținut de cele 4 formațiuni parlamentare semnatare, este domnul Nicolae Ionel Ciucă. Acesta va avea mandat până pe data de 25 mai 2023, iar cel de al doilea candidat, din partea PSD, până la alegerile generale din 2024.

La schimbarea premierului, conform rotației politice convenite, se vor înlocui și următorii reprezentanți în guvern : vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; ministrul Finanțelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiției; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului”, se arată în document.

Adauga un comentariu