Actualitate

Marcel Ciolacu își asumă moțiunea de cenzură. Când ar putea fi depusă

Publicat: 30 iul. 2020
ALT=
Marcel Ciolacu își asumă moțiunea de cenzură. Când ar putea fi depusă

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le-a trasnmis liderilor partidului că își asiumă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban. Moțiune ade cenzură face subiectul ședinței CExN al PSD.

„Îmi asum trecerea acestei motiuni. Guvernul trebuie sa plece. Au scapat totul de sub control”, le-ar fi transmis Ciolacu, potrivit unor surse din PSD.

Marcel Ciolacu își asumă moțiunea de cenzură: Va fi depusă la jumătatea lunii august

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ludovic Orban ar urma să fie depusă la jumătatea lunii august. Majoritatea liderilor de organizații au fost de acord cu depunerea moțiunii, însă un vot în acest sens va fi dat la finalul ședinței CExN.

Pentru a trece moțiunea, PSD are nevoie de voturile Pro România și UDMR. Cei din urmă au anunțat că nu vor semna o moțiune, iar voturile Pro România sunt negociate de Victor Ponta.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, amenință cu moțiunea de cenzură. Liderul social democraților susține că nu renunță la ideea depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului.

Nu mai așteaptă ieșirea din starea de alertă

Marcel Ciolacu a anunţat zilele trecute că social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei. Ciolacu spune că s-au strâns deja 202 semnături pentru introducerea moţiunii.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august.

 „Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală“, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social democraților consideră că liberalii nu au știut să gestioneze situația pandemiei de COVID-19 din România și că au afectat grav economia.

„Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum”, a zis Marcel Ciolacu.

Au strâns 202 semnături pentru moțiune

Președintele PSD a precizat că s-au strâns 202 semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură şi se arată sigur că Guvernul va cădea.

„Ne bazăm pe voturile PSD, deja am strâns 202 semnături, până La 233 avem discuţii cu toţi partenerii politici din Parlament. (…) Eu zic că, categoric, moţiunea va trece” a adăugat Ciolacu.

Acesta a precizat că unul dintre motivele invocate în textul moţiunii va fi legat de gestionarea epidemiei, pe lângă motivele legate de majorarea pensiilor şi a alocaţiilor copiilor.

Adauga un comentariu