Actualitate

Marcel Ciolacu, liderul PSD, declaraţii după şedinţa de la Cotroceni! Vor susţine, social democraţii, propunerea Nicolae Ciucă?

Publicat: 21 oct. 2021
Marcel Ciolacu, liderul PSD, cu mâinile în aer gesticulând la o conferință de presă
Președintele PSD a respins zvonurile conform cărora este deranjat de creșterea în popularitate a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

În aceste momente, Marcel Ciolacu, face o serie de declaraţii referitoare la decizia PSD de a susţine, sau nu, pe Nicolae Ciucă. Vă aducem aminte faptul că PNL l-a propus pe Nicolae Ciucă drept propunerea de premier într-un Guvern minoritar.

Pe surse politice, PSD ar fi luat deja decizia de a-l susține pe Nicolae Ciucă. Așadar, chiar dacă nu toți membrii social democrați nu ar fi de acord, PNL este dispus să negocieze mai multe puncte cu cei din PSD.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că social democrații nu îl vor vota pe Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu a oferit o declarație conform căruia PSD nu l-ar susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Așadar, acesta a declarat că a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre pandemie dar și despre un Guvern stabil.  Marcel Ciolacu a declarat că nu se va întâlni cu cei din PNL până când cei din urmă nu vor avea o decizie de a merge la negocieri cu cei din PSD:

„Ieri în Parlament am spus foarte clar că jocul politic în România a ajuns prea departe. Am făcut un apel către toţi liderii partidelor să ne strângem să găsim o soluţie pentru prioritatea României care este pandemia. Să găsim o soluţie politică. Ieri am spus că este cazul că noi oamenii politici să facem un pas înapoi şi să lăsăm specialiştii să îşi dea cu părere, să spună ce este mai bine de făcut având în vedere că ieri au murit mai mulţi romani de Covid-19 decât toate decesele din UE. Ţinând cont de toate aceste lucruri, astăzi am fost la consultări. Am fost însoţit de doi specialişti în medicină. Discuţiile cu preşedintele au fost despre pandemie.

Rămân consecvent şi cred că o soluţie pentru România pe termen mediu este un guvern cu largă susţinere parlamentară. Noi am înţeles foarte clar că se doreşte o conturare a unui nou guvern de dreapta. Vom vedea pe cine nominalizează concret preşedintele şi ce majorităţi se vor creiona.

PNL nu are opţiuni, PNL are o decizie ca nu discuta cu PSD. Aşa ştiu eu. Nu cred că liderii PNL încalca statutul ca să vorbească cu PSD”, a transmis Marcel Ciolacu.

Surse politice susțin varianta unui Guvern minoritar cu Nicolae Ciucă și PNL dar susținut de PSD

Pe de altă parte, numeroase surse politice au arătat faptul că sunt negocieri avansate între PNL și  PSD pentru susținerea unui Guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă. Aceleași surse au afirmat faptul că PSD va prelua conducerea Camerei Deputaților și vor propune mai multe puncte pentru planul de guvernare asumat PNL. În schimb, sunt mai multe voci în interiorul PSD care nu doresc să susțină un asemenea Guvern. În fine, cei din USR au declarat faptul că nu vor susține un Guvern cu Nicolae Ciucă:

Formarea unui Guvern cu puteri depline reprezintă o prioritate. Avem nevoie de un Guvern care să aplice aceste soluţii. Din punctul nostru de vedere Guvernarea se poate face doar cu reconstrucţia Coaliţiei. Asta presupune a avea pe masă o altă propunere de premier în afară de Florin Cîțu.

Președintele a anunţat unele măsuri de restricţii, unele măsuri inclusiv propuse de noi. Acesta este mesajul USR. Noi vrem să începem imediat discuţiile pentru o nouă coaliţie. Presupune onestitate şi claritate din partea celorlalţi parteneri. Aşteptam consultările cu domnul președinte şi care va fi decizia domnului preșdinte. USR este gata să meargă la masa discuţiilor cu soluţii. a declarat Dacian Cioloș.

 

Adauga un comentariu