Actualitate

Marcel Ciolacu, liderul PSD după scandalul din coaliție: „Membrii USR-PLUS au doar două soluții”

Publicat: 01 sept. 2021
Marcel Ciolacu, liderul PSD, cu mâinile în aer gesticulând la o conferință de presă
Președintele PSD a respins zvonurile conform cărora este deranjat de creșterea în popularitate a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

Marcel Ciolacu, liderul PSD cere celor din USR să acționeze. Fie să iasă de la guvernare, fie să semneze moțiunea de cenzură, astfel încât guvernul să fie demis.

„Acești incompetenți aruncă din nou România într-o criză politică majoră doar pentru interesele lor. Din nou, și-au ales cel mai prost moment: când românii plătesc facturi duble la energie și gaze, iar prețurile au luat-o complet razna!

Pentru a nu fi din nou penibili, USRPLUS au doar două soluții: ieșiți de la Guvernare sau semnați moțiunea de cenzură a PSD!”, a transmis liderul social democrat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD cere USR-PLUS să ia o decizie

Marcel Ciolacu vine înaintea partidului USR-PLUS cu două variante, să se alăture PSD, prin semnarea moțiunii de cenzură a PSD sau aleg calea demisiei în masă.

În ambele variante oferite de către PSD, USR trebuie să acționeze prin vot.

„Ambele variante înseamnă vot în Parlament! Vreți să contați măcar acum?! Atunci ne vedem în plen, la vot!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu anunță depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PNL

Amintim faptul că în data de 30 august, președintele PSD a anunțat intenția depunerii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PNL.

Acesta a spus luni faptul că opoziţia din Parlament are 204 voturi, însă pentru căderea Guvernului sunt necesare 234 de voturi. Șeful social democrat a mai subliniat ideea că singura posibilitate ca opoziția să poată da jos Guvernul este aceasta.

„Vom depune moțiunea de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moțiune. Ca să fiu foarte clar, în acest moment, partea de opoziție a Parlamentului are 204 voturi. Un Guvern nu poate să cadă decât prin moțiune de cenzură în Parlament sau milioanele de români să iasă pe stradă și să ceară demisia acestui Guvern”, a spus Marcel Ciolacu.

Această remarcă vine în urma declarațiilor în care premierul Florin Cîțu a fost numit penal de mai mulți români și lideri politici. Aceste acuzații au fost adresate în urma acțiunilor premierului din SUA.

”Domnul prim-ministru Cîțu ar fi trebuit să fie plecat de cel puțin o săptămână din fruntea Guvernului României. Ori prin demisie, cum ar fi făcut orice om responsabil de stat, ori să i se ceară demisia de către cel care l-a susținut prim-ministru al României, de către cel care și-a dorit această coaliție a pierzătorilor, dl. Klaus Iohannis. Motivele principale sunt explozia prețurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare, dar și faptul că avem un prim-ministru penal condamnat și țepar dovedit, în urma documentelor pe care le-am citit cu toții. Din punctul nostru de vedere s-a ajuns prea departe. Am înghețat veniturile românilor, atât în zona privată cât și publică, am înghețat și salarii și alocații pensii. Și pe de altă parte avem cea mai mare explozie de prețuri din ultimii 30 de ani.”, a declarat președintele PSD

Și partidul AUR intenționează să depună moțiune de cenzură

În contextul creat de către partidul social democrat, Co-fondatorul AUR a anunțat că partidul pe care o conduce va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Alianța pentru Unirea Românilor a decis depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. În primele zile ale sesiuniii parlamentare am inițiat aceste dialoguri cu parlamentari din toate partidele politice. Considerăm că Guvernul Cîțu trebuie să părăsească cât mai repede Palatul Victoria pentru că e un pericol la adresa românilor.”, a declarat George Simion astăzi.
Comentarii
Adauga un comentariu