Actualitate

Marcel Ciolacu, mesaj în timpul ședinței de învestire a Guvernului Ciucă: „România trăiește în sărăcie, foame și frig” – LIVE VIDEO

Publicat: 25 nov. 2021
Marcel Ciolacu citește programul de guvernare în Parlament
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, susține că va aduce mai mulți bani la buget și în buzunarele românilor

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și Camerei Deputaților, face declarații de ultimă oră astăzi, 25 noiembrie 2021, în Parlament, la ședința de învestire a Cabinetului Ciucă. În intervenția sa, oficialul a umilit guvernarea PNL în plen. Mai mult decât atât, Ciolacu a spus că este sigură că alianța făcuta va fi una trainică.

„Doi ani de instabilitate, doi ani de criză economică şi sanitară, doi ani în care milioane de români au fost abandonaţi de stat. Suntem într-un punct critic în care e nevoie de o decizie fundamentală. PSD este cel mai stabil partid politic, de aceea, PSD trebuie să facă cerere în acest moment. Alegerea era următoarea. Vom continua să criticăm o guvernare eficienta sau ne vom folosi priceperea pentru a opri prăbuşirea şi a stabiliza ţară. Nu este timp de experienţe, trebuie să aplicăm măsurile PSD încă din prima zi. PSD ştie să guverneze. Am demonstrat-o întotdeauna. Le mulţumesc tuturor miniştrilor PSD că au acceptat această provocare grea. Îl rog să fie alături de români în fiecare decizie luată. România are nevoie de un nou drum, în care statul are grijă de cetăţenii săi mai ales de cei vulnerabili. Un drum care să aducă un beneficiu tuturor. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România în ultimii doi ani”, a menționat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu, în Parlament: „Avem o inflație record”

Liderul social – democraților a transmis faptul că în momentul de față România are o inflație foarte mare, iar persoanele trăiesc în foame, sărăcie și frig. Mai mult decât atât, președintele Camerei Deputaților a ținut să adauge că pensionarii vor primi un ajutor cu care vor putea plăti facturile la energie din această iarnă.

Cei bogaţi s-au îmbogăţit şi mai mult, iar pensionarii au dus-o tot mai greu. Acest lucru trebuie să se schimbe. Trebuie să le fim alături celor care au luptat singuri până acum. Trebuie să le demonstrăm românilor că pot avea o guvernare care să lucreze pentru ei. Românii duc o luptă de zi cu zi, le este din ce în ce mai greu să plătească facturile. România trăieşte în sărăcie, foame şi frig. S-a scumpit tot ce se putea scumpi. Avem o inflaţie record şi venituri îngheţate pentru oameni. Avem datoria să scăpăm prăbuşirea nivelului de trai. PSD va pune în aplicare din prima zi de guvernare pachetul social. În plus pensionarii vor primi un ajutor ca să poată plăti facturile în această iarnă. M-am săturat să aud că nu sunt bani pentru oameni. Vom aduce mai mulţi bani la buget, dar şi în buzunarele oamenilor”, a transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre persoanele vaccinate și nevaccinate

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că ”trebuie să dărâmăm zidul de ură între vaccinați și nevaccinați”. Ciolacu a precizat că se vor pune în aplicare trei măsuri urgente pentru a ne pregăti pentru valul cinci al pandemiei de Covid-19.

”Trebuie să dărâmăm zidul de ură care s-a înălțat între vaccinați și nevaccinați. Toți suntem români! Nu există români buni sau români răi! Toate măsurile sanitare trebuie luate de către profesioniștii în sănătate, politicienii trebuie să facă un pas înapoi. Guvernul trebuie să le asigure sprijinul logistic și financiar. România a fost total nepregătită pentru valul 4, dar acest lucru trebuie să se schimbe și să fim pregătiți pentru valul 5. Pentru asta vom pune în aplicare trei măsuri:

1. Accesul la medicamentele virale

2. Testare extinsă

3. Noua campania de vaccinare

Spitalele nu mai trebuie sufocate doar de către bolnavii Covid-19, bolnavii cronici au dreptul la tratament”, a spus Marcel Ciolacu.

Cabinetul Ciucă va fi învestit astăzi, 25 noiembrie 2021

Astăzi, 25 noiembrie 2021, are loc ședința de învestire a Guvernului Ciucă format prin alianță de guvernare între PSD – PNL – UMDR și Minoritățile. Reamintim faptul că, miercuri, miniștrii Cabinetului au fost audiați de comisiile de specialitate din Parlament, unde au primit aviz favorabil.

Lista miniștrilor propuși care au primit aviz favorabil

Aceasta este lista oficială a miniștrilor Guvernului Ciucă care așteaptă să primească votul de încredere în Parlament.

Prim-ministru: Nicolae Ciucă
Vicepremier: Kelemen Hunor
Vicepremier: Sorin Grindeanu

Miniștrii PSD
Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu
Ministerul Apărării: Vasile Dîncu
Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu
Ministerul Muncii: Marius Budăi
Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea
Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu
Ministerul Economiei: Florin Spătaru
Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila
Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL
Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu
Ministerul Energiei- Virgil Popescu
Ministerul de Interne- Lucian Bode
Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu
Ministerul Educației – Sorin Câmpeanu
Ministerul Digitalizării – Florin Roman
Ministerul IMM-urilor și Turismului – Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR
Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila
Ministerul Mediului: Tanczos Barna
Ministerul Sportului: Eduard Novak

Adauga un comentariu