National

Marcel Ciolacu: „O să mergem şi cu o propunere de proiect economic pe termen scurt până la alegeri”

Publicat: 30 iul. 2020
ALT=«Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat»
Marcel Ciolacu, liderul PSD

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu,  susține că social democrații pot veni cu o propunere de premier. Această decizie va fi luată alături de alte forțe din Opoziție. Acesta a menționat că și-ar dori „un specialist recunoscut de toată lumea”. Schimbarea premierului ar putea produce ca urmare a unei moțiuni de cenzură pe care Marcel Ciolacu intenționează să o depună.

„Asta e treaba Opoziţiei să depună moţiuni de cenzură. Când PNL depunea moţiuni de cenzură, noi veneam să spunem ‘Domnule nu aveţi voie să depuneţi moţiuni de cenzură’? (…) Nu mai sunt credibili. Aici este marea problemă a acestui Guvern. Acest Guvern trebuie să plece şi să fie înlocuiţi de nişte specialişti care să gestioneze această pandemie şi criza economică. Nu mai au credibilitate. Noi suntem pregătiţi să venim cu o propunere de premier.

O să discutăm şi cu celelalte forţe aflate în Opoziţie, ca şi PSD, din Parlament să venim cu o singură propunere, un specialist recunoscut de către toată lumea. Avem această propunere. E şi normal dacă dărâmăm un Guvern să venim cu o propunere. O să mergem şi cu o propunere de proiect economic pe termen scurt până la alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, replică acidă după declaraţiile lui Klaus Iohannis: Preşedintele Iohannis minte pentru Guvernul său

Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, a oferit o replică acida pentru Klaus Iohannis. După declaraţiile făcute de preşedinte, Marcel Ciolacu a reacţionat şi a afirmat faptul că Iohannis a minţit cu neruşinare şi că guvernul este unul prost şi corupt.

Declaraţia vine în contextul în care Klaus Iohannis a susţinut faptul că o vină a creşterii numărului de cazuri o are şi neadoptarea la timp a legii carantinarii şi tegiversarea ei în Parlamentul României:

Marcel Ciolacu: Klaus Iohannis minte pentru Guvernul său

Marcel Ciolacu a oferit o replică extrem de dură la adresa lui Klaus Iohannis. Replică a venit la câteva minute după ce preşedintele a ţinut o conferinţă de presă în care a afirmat faptul că tegiversarea legii carantinarii în Parlament a fost o cauză a creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19.

„Președintele Iohannis minte pentru Guvernul său. Degeaba! Guvernul PNL tot prost și corupt rămâne. De asta trebuie să plece!

Jenant moment! Să vezi cum Puterea dă vina pe Opoziţie pentru că ea, Puterea, a stat două săptămâni pentru a scrie o lege.

O lege proastă, aberantă, care tranforma România în dictatura pilelor numite în funcții publice. O lege care nu respecta drepturile cetățenilor simpli, dar dădea putere de Dumnezei unor funcționari parașutați de PNL în funcții pentru care nu au nicio calitate.

Guvernul – 2 săptămâni pentru o aberație (25 iunie – 6 iulie).

Parlamentul – 8 zile (9- 16 iulie) pentru a avea o lege aplicabilă, realizată împreună cu societatea civilă, cu CSM, cu medici și pacienți.

Deci, cine a tras de timp ”săptămâni”, domnule Iohannis?!

Parlamentul a corectat, cât a putut în acest timp foarte scurt, mizeria trimisă de Guvern! Să invoci la nesfârșit laitmotivul PSD e cel puțin penibil, domnule președinte! Dar să și minți pentru un guvern prost și corupt, e de-a dreptul scandalos.

Tot PSD e de vină că Orban nu suflă o vorbă despre organizarea alegerilor în condiții de siguranță? Sau despre deschiderea școlilor?! Știu, da, mai e o lună și jumătate, e prea devreme pentru Orban….”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Adauga un comentariu