Actualitate

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, despre amânarea moţiunii de cenzură: „Aşteptăm decizia CCR”

Publicat: 09 sept. 2021
Marcel Ciolacu preşedintele PSD despre amânarea moţiunii de cenzură Aşteptăm decizia CCR
Preşedintele social democraţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că PSD nu va susține un Guvern minoritar

Reprezentanţii Partidului Social Democrat au menţionat ca membrii nu au făcut nicio negociere cu președintele României, Klaus Werner Iohannis în ceea ce priveşte moțiunea de cenzură împotriva lui premierului Florin Vasile Cîțu. Joi, 9 septembrie 2021, Marcel Ciolacu, președintele partidului, a făcut noi declarații.

PSD susţine că zvonurile apărute în presă, privind data de 1 octombrie, ori o eventuală susținere a PNL sunt neîntemeiate. Partidul Social Democrat așteaptă decizia Curții Constituționale a României pentru că atât Florin Cîțu, cât și Ludovic Orban au acționat cu vicii de procedură privind moțiunea de cenzură.

Marcel Ciolacu: „Orice moţiune care ajunge la vot va fi votata de PSD”

Astăzi, 9 septembrie 2021, preşedintele social democraţilor Marcel Ciolacu a făcut noi declarații într-o intervenție telefonică la un post de televiziune unde a precizat că orice moţiune care va ajunge la vot, PSD o va vota.

„Așteptăm decizia CCR. Eu nu cred că va fi după Congresul PNL, părerea mea e că va fi mult mai repede. Am spus foarte clar că orice moțiune care ajunge la vot va fi votată de către PSD. Toți membrii PSD vor fi prezenți la ședința de Plen reunit. Este normal să apărăm statul de drept și decizia CCR, când va veni. De asemenea, am apărat astăzi, în BPR, Constituția”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Dezbaterea şi votarea moţiunii a fost amânată. Se aşteaptă decizia CCR

Reamintim faptul că Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moțiunea de cenzură să fie citită în ședința de joi, de la ora 16.00, însă dezbaterea și votarea aceştia a fost amânată până după Congresul PNL şi astfel se aşteaptă decizia CCR.

Mai mult decât atât, amintim că senatorul PNL Virgil Guran a spus că liberalii care îl susțin pe Ludovic Orban la Congresul din data de 25 septembrie nu vor participa la ședința de joi a Parlamentului, unde urma să fie citită moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR.

Executivul a sesizat Curtea Constituțională a României în ceea ce priveşte moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR. În aceasta sunt aduse acuze că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Parlamentul și Guvernul trebuie să trimită la CCR punctele de vedere referitoare la sesizarea Executivului pe moțiunea de cenzură până pe 15 septembrie. Magistraţii constituționali vor stabili ulterior când va avea loc ședința de judecată.

Marcel Ciolacu vrea respectarea Constituției

Șeful social democraților a mențiuonat că nu trebuia luată o decizie în BPR, ci doar trebuia respectată Constituția României.

„Este un conflict între Guvern și Parlament. Guvernul este condus de PNL, iar Parlamentul este condus de PNL și USR. Deci este un conflict în interiorul acestei coaliții. Constituția trebuia respectată categoric. Nu înțeleg de ce conducerea Camerei Deputaților prin dl Orban și conducerea Senatului prin dna Dragu nu au convocat până acum citirea moțiunii într-un plen comun. Nu trebuia luată o decizie în BPR, trebuia respectată Constituția. (…) PNL și UDMR au propus să nu aibă loc nici citirea, ceea ce era o aberație totală. Președintele Camerei și președintele Senatului ar fi trebuie să convoace plen comun, fără decizia BPR. Nu înțeleg de ce dl Orban a anunțat Guvernul după 5 zile. N-are nicio legătură dacă BPR a avut cvorum sau nu. Nu cumva ei sunt la putere și au majoritate. În acest moment au toate funcțiile în statul român”, a spus Marcel Ciolacu.
Adauga un comentariu