Actualitate

Marcel Ciolacu, președintele PSD nu doreşte susţinerea unui Guvern minoritar PNL! Se vrea organizarea de alegeri anticipate

Publicat: 18 iun. 2021
Marcel Ciolacu îmbrăcat la costum uitându-se într-o parte
Marcel Ciolacu susține că PSD nu va intra guvernare cu PNL și nici nu va spriji un guvern minoritar

Marcel Ciolacu susţine, într-o conferinţă de presă că formaţiunea pe care o conduce nu va susţine un Guvern minoritar format din PNL. Ciolacu a mai menţionat faptul că PSD consideră că nu e o tragedie dacă în România se vor organiza alegeri anticipate.

Declarațiile vin în contextul mult așteptatei, de către opoziție a depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu nu susţine un guvern minoritar format din PNL şi nu vede o problemă în organizarea de alegeri anticipate

 

Într-o declaraţie oficială, liderul PSD menţionează faptul că nu este o catastrofă dacă România, pentru prima oară în ultimii 30 de ani, va avea parte de alegeri anticipate. În altă ordine de idei social democratul a tras un semnal de alarmă clar spunând că nu va susţine un guvern minoritar.

„PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult, a și câștigat alegerile. Mă vedeți pe mine, îl vedeți pe Paul Stănescu, pe Fredi (Alfred Simonis – n.r.), pe Sorin (Grindeanu – n.r.) că vom susține vreodată să rămână Raluca Ţurcan, să rămână dl. Cîțu într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu.

Când avem o Românie normală, așa a promis dl. Iohannis, și încalci spiritul Constituției și iei dreptul celor care au câștigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ți asumi și consecințele.

Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem și alegeri anticipate. Nu se întâmplă nimic. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament și modificate…

PSD nu e angrenat într-un joc politic care privește alt partid”, spune Marcel Ciolacu, întrebat dacă social-democrații ar putea susține un guvern minoritar PNL.

Nu contează cine câștigă alegerile interne din PNL! Situaţia va rămâne la fel de dezastruosă, susţine Ciolacu

În continuarea declaraţiei, președintele PSD, Marcel Ciolacu susţine că indiferent cine se va afla la fruntea PNL, fie că vorbim despre Ludovic Orban sau premierul Florin Cîțu, situaţia românilor va rămâne la fel de dezastruoasă. Ciolacu are încredere că moţiunea de cenzură va trece de votul din Parlament:

„Este pentru prima dată când are șanse o moțiune de cenzură la numai șase luni de la alegerile generale. Noi vrem să avem un suport și de la partenerii sociali. O moțiune de cenzură nu o considerăm numai o luptă politică, ci și un instrument cu partenerii sociali pentru a vedea unde s-a greșit. (…) Suntem pregătiți să preluăm o eventuală guvernare”, a concluzionat Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

Declaraţiile vin în contextul în care PSD pregăteşte o moţiune de cenzură

Declaraţiile vin într-un context extrem de sensibil în România. Vorbim despre faptul că PNL-USR-PLUS-UDMR a suferit o înfrângere dureroasă după ce Comisia Europeană a respins versiunea de PNRR trimisă de oficiali dar şi în contextul în care PSD se pregătește să depună o moţiune de cenzură. Acesta a susţinut în urmă cu câteva zile o conferinţă de presă în care a spus motivele care stau la baza depunerii acestei moţiuni:

Este România mai respectată în UE, SUA sau în lume? Răspunsul este evident că nu. În guvernarea de dreapta România trăieşte de pe o zi pe alta, ne-am împrumutat cu sume uriașe. Preţurile au explodat, facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit un lux iar benzina a depăşit 6 lei per litru. Pensiile, salariile și alocațiile au fost blocate, nu vor mai crește. Firmele romaneşti nu au primit niciun ajutor. Fermierii nu şi-au primit subvenţiile. Acestea nu sunt lucruri fantastice aşa cum spune domnul Cîțu.

Guvernul trebuie să plece. Guvernul trebuie să plece pentru că şi-a bătut joc de şansa României de a-și reveni după criza pandemică. Singurul scop real al PNRR a fost să încerce să dospească miliarde de euro pentru firmele de casă. Guvernul Citu trebuie să plece că a ratat total campania de vaccinare. 25% sunt vaccinaţi în România cu cel puțin o doză, ne aflăm pe locul 25 din 27 în Europa. La nivel mondial ne batem cu Macao pentru ultimul loc.

Liderul PSD se arată încrezător în ceea ce privește moțiunea de cenzură și a propus, dacă acest act va trece, pentru funcția de premier pe medicul Alexandru Rafila care este în prezent și parlamentar PSD.

Comentarii
  • Probabil tiganul de Buzau are un fetis la care se-nchina seara la culcare,iar peste noapte viseaza ca-i la ciolan sau chiar anticipate.Stai jos si suje-o,elegant,tu si haurarii care un pic v-au tradat fiidnt in sala si asigurand cvorumul ptr demiterea avocatei psd-ului Weber

  • Da se închină cum se închină korcitura securistă bețivă la altă corcitură care a format șobolănimea mea—-

  • Pe langa ca nu cunosti date si fapte, mai si vorbesti neigienic. Sa stii ca nu compenseaza lipsa de cunostinte si de logica.
    Renate Weber nu a fost niciodata pesedista. Este o oengista veche in reteaua lui Soros. Si a fost euro-parlamentar din partea PNL !!!

  • Ciolacule, sluga cui mai esti si tu? PSD-ul a facut multe mizerii, prea multe, dar culmea paradoxului este ca ERA unicul partid ce mai putea pune un pic de frână jafului făcut de străini. Așa ca tot TIRUL celor de afara s-a concentrat împotriva PSD iar tu, Ciolacule, îmi pari sluga lor.

  • stiu foarte bine cine-i madama,insa de cand a fost propusă și a fost aleasă de coaliția guvernamentală PSD-ALDE,le-a facut jocul DOAR psd-ului,nicidecum poporului,cat despre vocabularul meu „neigienic” eu n-am spus ce sa suga doar tu ai dedus!

  • Persoanele cu doi neuroni înțepeniti în fetisuri gen „PSD”, „Dragnea”, „ciuma roșie” și alte formule propagandistice pentru idioți, trebuie duși de urgenta la tratament, cu izoleta!!

  • sa le sugi kara idiotule cu creerii facuti muci de haznaua 3 si rtv,psd ptr unii retardati e D-zeu,se culca si se trezesc cu el,restul nu au dreptul la nici o opinie de aia santeti urmasii comunistilor si CIUMA ROSIE ai inteles retard psd-ist

Adauga un comentariu