Actualitate

Marcel Ciolacu: „Proiectul de ţară poate începe cu Autostrada Moldovei“

Publicat: 24 ian. 2020

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă într-un mesaj publicat pe Facebook, de Ziua Unirii Principatelor, că România are nevoie de politici publice care să unească toate provinciile istorice şi că un proiect de ţară poate începe cu Autostrada Moldovei. La rândul său, Ludovic Orban afirmă, în mesajul de Ziua Unirii Principatelor, că această zi este un bun prilej de reflecţie pentru ceea ce ne dorim ca popor pentru viitor, lăsând deoparte diferenţele de opinie sau rivalităţile politice, iar ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 161 de ani ”a fost un cumul de voinţă şi de curaj politic datorită căruia există şi România de astăzi”.

„24 ianuarie 1859. O zi în care, acum 161 de ani, oamenii politici ai acelor timpuri şi-au dat mâna pentru a pune piatra de temelie a statului român modern. 24 ianuarie 2020. O zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire. Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, şi nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenţii, rostite de două ori pe an”, a scris Ciolacu.

România are nevoie de proiecte concrete şi de politici publice care să unească cu adevărat toate provinciile istorice atât din punct de vedere economic, cât şi social şi cultural, afirmă el.

„Trebuie să ne gândim serios la acest lucru pentru că totul în jurul nostru evoluează. Societatea, la fel. Şi nimeni nu mai are răbdare ca cei care decid să-şi rezolve interesele mărunte şi meschine. Nimeni nu mai vrea să asiste cu pasivitate la certuri politice, în timp ce priorităţile reale sunt lăsate întotdeauna pe locul doi. De aceea, fac un apel către toate forţele politice să facem un proiect de ţară serios, care să fie pus în practică indiferent de cine se află la putere. Şi cred că, acum, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, putem începe acest proiect de ţară cu Autostrada Moldovei!”, arată Ciolacu.loading...

Adauga un comentariu