National

Marcel Ciolacu, răspuns tăios la acuzațiile Vioricăi Dăncilă: „Când te sfătuieşti cu oameni din afară partidului nu mai eşti conectată cu partidul”

Publicat: 21 ian. 2021
Viorica Dăncilă și Marcel Ciolacu

Joi, 21 ianuarie 2021, la Antena 3, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a răspuns acuzațiilor făcute de fostul lider social-democrat, Viorica Dăncilă, în interviul acordat postului de televizune menționat.

Marcel Ciolacu a declarat că aceasta s-a consultat o perioadă lungă de timp cu „oameni din afara partidului”, subliniind că, în acest fel, a făcut cea mai mare greșeală.

„Cea mai mare greşeală a Vioricai Dancila a fost când nu a mai luat decizii în partid. Când te sfătuieşti cu oameni din afară partidului nu mai eşti conectată cu partidul. A luat o perioadă îndelungată decizii nu cu oameni din partid, i-am reproşat direct asta, a fost cea mai mare greşeală politică a dnei Dancila”, a declarat Marcel Ciolacu.

Viorica Dăncilă: „Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Dragoş Benea, Marian Oprişan, oameni care au venit la mine după moţiunea de cenzură şi mi-au cerut să îmi dau demisia”

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a afirmat că grupul format din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Dragoş Benea de la Bacău și Marian Oprişan i-a cerut demisia, imediat după moțiunea de cenzură. Mai mult, ea acuză că  au vrut să preia şefia partidului şi au procedat la fel ca Liviu Dragnea pe care îl acuzau că a dat jos două guverne.

Ea este de părere că a fost o trădare a PSD la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conducea.

„Categoric da. Eu nu pot să acuz nici PNL, nici USR, nici Preşedintele României, pentru că trădarea a fost în PSD. Înainte am avut toate asigurările de la Marcel Ciolacu că moţiunea nu va trece. Ba chiar am un tabel pe telefon cu calculele făcute de Marcel Ciolacu că vom aveam minimum 241 de voturi şi moţiunea nu va trece. Cu o zi înainte, mi-a garantat cu acest tabel că moţiunea nu va trece. Am discutat cu liderul grupului PSD din Senat, mi-a garantat că nu există nicio fisură, că nu există nicio problemă legată de moţiune. În timpul moţiunii mi-am dat seama că am fost trădată din PSD. pe lângă Marcel Ciolacu a dirijat totul, alături de Alfred Simonis. Categoric da, au fost îndemnaţi să voteze moţiunea.

Paul Stănescu exact cu o zi înainte de moţiunea de cenzură i-a spus unui deputat de Olt că nu se va mai regăsi pe liste. (…) Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Dragoş Benea de la Bacău, Marian Oprişan, oameni care au venit la mine după moţiunea de cenzură şi mi-au cerut să îmi dau demisia, pentru ca un grup de persoane să conducă partidul”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată joi la Antena 3 dacă, în opinia ei, a fost o trădare a PSD la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conducea.

Viorica Dăncilă: „Pe Marcel Ciolacu eu l-am propus pentru preşedinte al Camerei Deputaţilor”. Marcel Ciolacu, răspuns tăios la acuzațiile Vioricăi Dăncilă

În cartea-interviu, intitulată „Partea ei de adevăr”, Viorica Dăncilă a vorbit despre momentul în care Marcel Ciolacu a fost la ea acasă şi i-a spus că trebuie să demisioneze de la şefia PSD.

Fostul premier a declarat că ea l-a propus pe Marcel Ciolacu în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi se aştepta să existe o susţinere reciprocă. Cu toate acestea, a fost extrem de dezamăgită de decizia luată.

„Pe Marcel Ciolacu eu l-am propus pentru preşedinte al Camerei Deputaţilor. Mă aşteptam să existe o susţinere reciprocă. E greu de acceptat pentru că această gândire e din punct de vedere personal pentru Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu. Nu e o gândire care să aducă un plus pentru PSD. Tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi ei ce au făcut? Au procedat la fel ca Liviu Dragnea.

După ce a trecut moţiunea de cenzură am primit un mesaj în care îmi spune că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am venit din răzbunare, dar eu cred că adevărul e foarte important pentru oamenii din partid. Mi-am dat seama că ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul şi că nu a contat nici guvernarea, nici dorinţa primarilor. A venit Ionel Arsene de la Neamţ mi-a spus că toţi sunt strânşi şi că mă aşteaptă să îmi dau demisia din poziţia de preşedinte al PSD. (…)

„Marcel Ciolacu a venit la mine acasă”

Părea foarte afectat, şi mi-a spus că el poate să preia partidul şi că se va consulta în permanenţă cu mine, că voi face parte din nou conducere, că voi merge în Senatul României pentru că am multă experienţă în calitatea de europarlamentar şi premier. Atunci m-am gândit că e bine să îmi dau demisia. Puteam să nu o fac. Mi-am dat seama că limbajul lor violent denotă foarte multă disperare şi că voiau foarte mult să preia şefia partidului”, a completat Dăncilă.

Viroca Dăncilă: „L-am numit pe Marcel Ciolacu sperând că va avea o abordare foarte serioasă şi foarte corectă”

Ea a mai completat că regretă faptul că l-a propus pe Marcel Ciolacu pentru şefia Camerei Deputaţilor. Mai mult, evenimentele de după i-au demonstrat că s-a încrezut în cine nu trebuia.

„Da, regret că l-am propus pe Marcel Ciolacu la preşedinţia Camerei Deputaţilor. L-am numit pe Marcel Ciolacu sperând că va avea o abordare foarte serioasă şi foarte corectă. M-am gândit că trebuie să aduc cât mai mult preşedinţi din teritoriu ca să luăm cele mai corecte decizii. Ceea ce s-a întâmplat a demonstrat că m-am încrezut în cine nu trebuia”, a explicat Viorica Dăncilă, întrebată dacă regretă că l-a propus pe Ciolacu la şefia Camerei.

Comentarii
  • ciolacu lui Omar Haissam , sclavul teroristului arab ar trebui sa stea mai la umbra ca mai sunt unii care il stiu de sclav si baiat de mingi acum 20 de ani ! si cine stie ce iese in presa despre sclavul asta ajuns la butoane !

Adauga un comentariu