Actualitate

Marcel Ciolacu, reacție dură după incidentul de la „Marius Nasta“: „Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă că totul e în regulă!“

Publicat: 22 feb. 2021
Marcel Ciolacu, cu mască de protecție, la sediul PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a reacționat dur luni, 22 februarie, după incidentul care a a avut loc duminică la Institutul „Marius Nasta“ din Capitală. Marcel Ciolacu a scris pe pagina sa de Facebook că, în condițiile în care la mai multe spitale din România s-au produs incendii, guvernarea de Dreapta continuă să mintă și să nege evidența, spunând că totul este în regulă.

Mai mult, Marcel Ciolacu a atras atenția că există bani la buget pentru dotarea și renovarea spitalelor, dar prioritățile guvernanților sunt altele. Tocmai de aceea, liderul social democrat a anunțat ca Partidul Social Democrat va depune un amendament la bugetul pe 2021 pentru dotarea spitalelor cu echipamentele pentru stingerea incendiilor.

„Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă că totul e în regulă. PSD va depune amendament la buget pentru dotarea spitalelor, inclusiv cu echipamente de protecție împotriva incendiilor. La fel, vom depune un amendament și pentru a rezolva situația minerilor din Valea Jiului“, a precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Bani sunt, dar nu sunt alocați în funcție de prioritățile românilor, ci în funcție de prioritățile voastre“

Liderul social democrat a adăugat că PSD va depune un amendament la bugetul pe 2021 pentru dotarea spitalelor cu echipamentele pentru stingerea incendiilor și se așteaptă ca liderii Coaliției de Dreapta să voteze amendamentul.

„Sper ca liderii Dreptei să aibă mintea de pe urmă și să le voteze! Bani sunt, dar nu sunt alocați în funcție de prioritățile românilor, ci în funcție de prioritățile voastre. Nu deficitul bugetar e marea problemă a țării, ci deficitul vostru de grijă față de viața românilor!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Pericol de incendiu la Institutul „Marius Nasta” din Capitală

Mai multe mașini de pompieri și ambulanțe au fost mobilizate duminică seara la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, după ce la unitatea mobilă ATI au fost semnalate degajări de fum.

Alerta a fost dată la ora 22:24, iar din primele informații se pare că degajările de fum provin de la un ventilator extern. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că fumul ar fi provenit de la un generator, posibil în urma unei pene de curent.

„Este vorba despre o caravană mobilă de la Marius Nasta. Nu există victime, toată lumea este în siguranță. Pacienții nu erau intubați și au fost transferați în spital, pentru că este loc. Unitatea mobilă este funcțională din nou în acest moment. Nu a existat foc, ci doar fum. Există locuri în spital, nimeni nu a fost rănit” a explicat Vlad Voiculescu.

La rândul său, secretarul de Stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că nu a fost vorba despre un incendiu, ci doar de o degajare de fum.

Marius Bode: „Nu a fost vorba de un incendiu!“

Marius Bode, ministrul de Interne, a declarat luni dimineață, 22 februarie, că incidentul care a avut loc duminică noapte la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din Capitală nu a fost un incendiu și că urmează să primească un raport în legătură cu ce s-a întâmplat la unitatea medicală.

„Din datele preliminare rezultă că nu a fost vorba de un incendiu. În al doilea rând, faptul că nimeni nu a avut de suferit, pacienții din unitatea mobilă a ATI au fost mutați preventiv în altă locație. Așteptăm raportul final și vom spune din punctul nostru de vedere ce s-a întâmplat acolo, de unde a fost acea degajare de fum, dar ce este cel mai important este că nimeni nu a avut de suferit, pacienții au fost relocați în siguranță și n-a fost vorba de un incendiu”, a declarat Lucian Bode.

Adauga un comentariu