Actualitate

Marcel Ciolacu, reacție explozivă la atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD: „Nici astăzi nu a propus nicio măsură pentru combaterea pandemiei! NIMIC! ZERO!”

Publicat: 21 oct. 2020
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, reacție explozivă la atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD: „Nici astăzi nu a propus nicio măsură pentru combaterea pandemiei! NIMIC! ZERO!”

Miercuri, 21 octombrie, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a reacționat la valul de atacuri adus de președintele României, cu privire la formațiunea social-democrată.

Klaus Iohannis a folosit drept argument în favoarea organizării alegerilor pentru un nou Legislativ, în ciuda creșterii numărului de cazuri privind noul coronavirus, „majoritatea toxică” a PSD în Parlament.

Astfel, președintele social-democrat îl învinuiește pe Iohannis că nu aduce nicio soluție pentru combaterea pandemiei, însă își canalizează energia să atace Partidul Social Democrat.

„PeSeDe… PeSeDe… PeSeDe…Nici astăzi, Iohannis nu o propus nicio măsură pentru combaterea pandemiei! NIMIC! ZERO!

Aproape 5.000 de bolnavi – ALEGERI…

Record la ATI – ALEGERI…

Școli închise pentru copii – Le vor deschide pentru ALEGERI…

HORECA pusă pe butuci – ALEGERI…

Sute de mii de locuri de muncă pierdute – ALEGERI…”, a sintetizat liderul PSD discursul preşedintelui, în care tema alegerilor este reluată insistent.

Marcel Ciolacu spune că partidul condus dispune şi de soluţii, şi de specialişti pentru a recăpăta controlul asupra pandemiei.

„Din prima zi! Pentru că, vedem cu toții, fără sănătate nu putem vorbi nici de locuri de muncă, nici de educație și nici de protejarea nivelului de trai!”, a concluzionat liderul PSD.

Lupta anti-PSD și organizarea alegerilor parlamentare primează în discursul președintelui

Conferința de presă de miercuri, 21 octombrie, a fost marcată de vina atribuită PSD-ului pentru toate problemele din această țară. Pandemia a fost dată uitării, când în peisaj au apărut alegerile parlamentare.

„Actuala majoritate PSD-istă e ilegitimă și nu mai reprezintă voința românilor. Actuala majoritate PSD-istă a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei și a adoptat legi populiste care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani. Ieri, Florin Iordache a fost votat în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. PSD, în ciuda încercărilor dispersate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic. Găsește mereu o cale să-și recompenseze servanții cu funcții plătite generos din banii publici. Totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni”, a adăugat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis susține că amânarea alegerilor nu poate fi luată în calcul. Acesta este de părere că este nevoie de un parlament funcțional în pandemie. Astfel, pentru a limita răspândirea noului coronavirus la alegeri, au fost stabilite norme mai stricte, care se cer a fi respectate cu religiozitate.

„Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, nici în martie, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea alegerilor. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată, parlamentarii nu mai pot vota decât legi simple, nu legi organice. Ar fi catastrofal pentru România, într-o perioadă foarte grea, să nu avem parlament funcțional. Tocmai pentru că ne aflăm într-o criză sanitară trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un parlament cu puteri depline. Procesul de votare nu presupune probleme majore, în schimb campania electorală implică o atenție sporită. Au fost stabilite reglementări mai stricte, pentru a limita semnificativ expunerea la riscul contaminării”, a afirmat șeful statului.

Adauga un comentariu