National

Marcel Ciolacu: „Vor prelungirea stării de alertă la nesfârșit. Ca să fure și mai mult”

Publicat: 23 iun. 2020

Marcel Ciolacu, liderul interimar al Partidului Social Democrat, a lansat un mesaj dur prin care a accentuat ideea conform căreia starea de alertă s-ar prelungi pentru ca anumite persoane să poată profita de pe urma acestei situații. Declarațiile acestuia vin pe fondul începerii urmăririi penale a directorului Unifarm.

„Am fost singurii care am spus ca prin achizițiile făcute fără licitație, în timpul pandemiei, fură! Că de aceea vor prelungirea stării de alertă la nesfârșit. Ca să fure și mai mult! Și le-am spus STOP! Ajunge! 760.000 euro este #șpaga pretinsă, potrivit organelor de cercetare penală, de cel aflat la conducerea Unifarm. Pentru măștile care nici astăzi nu au ajuns la persoanele vulnerabile. Pentru combinezoanele pe care medicii nu le-au avut în lupta cu virusul.

Și ne mai întrebăm de ce nu au bani de pensii și alocații! De ce nu au bani pentru firmele și producătorii români! De ce nu se văd nicăieri milioanele împrumutate de ministrul Finanțelor?!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Alfred Simonis: Directorul Unifarm este menținut de șase-șapte în funcție luni de Guvernul liberal

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a vorbit astăzi despre începerea urmăririi penale în cazul directorului Unifarm. Acesta a afirmat că bărbtul a fost menținut în funcție de Guvernul liberal.

„DNA a anunțat începerea urmăririi penale pentru directorul Unifarm. Dincolo de dezbaterea și retorica pe , rămâne totuși faptul că acesta este menținut de șase-șapte luni de Guvernul liberal. O să-mi spuneți acum, vezi-Doamne, că e pe concurs, nu poate fi demis, dar eu vă reamintesc că ați demis prin țară directori de spitale pe unde ați vrut și pe unde nu ați vrut”, a declarat Alefred Simonis.

Alfred Simonis, mesaj dur la adresa Guvernului Orban: „Acum PNL vrea să înhațe cu totul ce a mai rămas din perlele economiei românești! Vor să vândă tot!”

Alfred Simonis a vorbit despre legea care instituie obligația statului de a asigura gratuit persoanelor cu venituri mici, dar și elevilor, măști chirurgicale. Acesta a lansat un mesaj prin care și-a exprimat revolta cu privire la modul în care Guvernul Orban a gestionat pandemia de coronavirus, transformând suferința oamenilor într-o afacere.

„Nu le mai ajung afacerile cu măști! Nu le mai ajung izoletele de 17 mii de euro bucata! Nu le mai ajunge că și-au pus toate rudele și pilele în companii de stat! Acum PNL vrea să înhațe cu totul ce a mai rămas din perlele economiei românești! La prețuri de nimic!!! Vor să vândă Aeroportul București care are profit de 400 de milioane pe an. Sau CEC-ul!!! Vor să vândă tot!!! Astăzi am votat în Parlament o lege prin care interzicem acest jaf național! Și asta i-a scot din sărite pe lacomii liberali care au și anunțat că o vor contesta la CCR!!!!”, a spus Alfred Simonis.

Marcel Ciolacu: Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar că cifrele nu mint niciodată

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj tranșant la adresa Guvernului Orban prin care critică modul în care au gestionat situația în pandemia de coronavirus. Acesta condamnă faptul că membrii Executivului au refuzat ca păstrarea stării de urgență să fie votată în Parlament.

„Părerea mea este că acea cale aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament e cea mai proastă. Într-un fel au impus prin forță această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară și, nu numai, chiar fără o dezbatere publică. Acest glob de sticlă pe care l-au creat în jurul informațiilor, câtă lume e testată – nimeni nu știe câți români au fost testați până acum.

În 4 iunie au făcut 13.000 de teste și au dat că au avut 238 de cazuri (n.r. – confirmate noi), asta înseamnă 1,77%. Pe 8 iunie, când se apropia votul la starea de alertă au testat cel mai puțin, 3.000 de români, și au dat că au fost descoperiți 125, adică 4,3%. Deci e clar că se joacă cu cifrele. Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar, poate noi, politicienii, mai mințim, dar cifrele nu mint niciodată”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu