National

Marcel Vela a prezentat bilanțul Poliției Române în primul semestru al acestui an

Publicat: 31 iul. 2020
Marcel Vela
Marcel Vela susține că Jandarmeria a fost prezentă la incidentele dintre suporteri dinamovişti şi stelişti pentru a opri răfuiala

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat vineri, 31 iulie 2020, cu ocazia prezentării rezultatelor obţinute în primul semestru al acestui an de către structurile Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră, că s-a înregistrat un nivel mai scăzut de infracţionalitate faţă de perioada similară din anul anterior.

„Pe lângă activitatea pe care o desfăşurăm în combaterea epidemiei – MAI, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, Serviciul de Acţiuni Speciale – , suntem implicaţi şi în combaterea infracţionalităţii. Aşa cum am spus încă de la începutul mandatului meu, toleranţă zero faţă de infracţionalitate (…) Am reuşit împreună să avem un nivel mai scăzut de infracţionalitate faţă de perioada similară din anul anterior”, a spus Marcel Vela.

Rezultatele obținute de Poliția Română în primul semestru al anului 2020

Chestorul şef de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, a oferit date despre rezultatele obţinute de structurile MAI în luna iulie a acestui an. Au fost destructurate 50 de grupări infracţionale, din care 34 prin trimiterea în judecată a 95 de membri de către unităţile de parchet.

Poliţiştii de combatere a crimei organizate împreună cu procurorii DIICOT au desfăşurat nu mai puțin de 97 de acţiuni operative şi au efectuat 480 de percheziţii domiciliare, fiind cercetate 445 de persoane, dintre care 92 persoane sub control judiciar, iar 149 persoane au fost reţinute sau arestate preventiv.

Prevenirea și combaterea traficului de persoane

În legătură cu prevenirea şi combaterea traficului de persoane, Despescu a reamintit că, pentru a creşte nivelul de ripostă împotriva infractorilor care fac trafic cu persoane, a fost încheiat recent un acord cu reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti, prin care poliţiştii vor primi sprijin tehnic în identificarea acestor tipuri de infracţiuni.

În luna iulie, poliţiştii au desfăşurat 20 de operaţiuni şi 167 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea grupărilor specializate în traficul de persoane, acte de terorism şi de spălarea banilor. De asemenea, 41 de persoane au fost reţinute şi arestate, iar 39 persoane au fost puse sub control judiciar.

Linia antidrog

De asemenea, pe linia antidrog, în cadrul a 50 de acţiuni operative, s-au efectuat 200 de percheziţii şi au fost reţinute sau arestate 89 de persoane, iar alte 24 au fost plasate sub control judiciar.

Tot în iulie, s-au desfăşurat 25 de acţiuni operative şi 108 percheziţii la grupări specializate în infracţiuni informatice, în aceste dosare fiind reţinute sau arestate 19 persoane, iar 29 au fost plasate sub control judiciar. În plus, pentru recuperarea prejudiciilor produse prin activitatea acestor grupări s-au pus sechestre pe 60 de imobile, 26 de maşini de lux, au fost confiscate arme, aproape 10.000 de euro falsificaţi, laptopuri, staţii de emisie-recepţie, sute de cartuşe, aproximativ 40.000 de pachete de ţigări din contrabandă şi sume de bani în lei şi valută.

De asemenea, în luna iulie, au fost depistate 39 de persoane urmărite naţional şi 42 de persoane urmărite internaţional.

Secretarul de stat în MAI a mai anunţat că în domeniul combaterii infracţionalităţii economice, poliţiştii au efectuat 530 de percheziţii domiciliare, iar faţă de 600 de persoane au fost dispuse măsuri de continuare a urmăririi penale.

În cazul a 100 de persoane, s-au dispus măsuri preventive – 46 de reţineri, 21 au fost arestate preventiv, două persoane arestate la domiciliu şi 31 plasate sub control judiciar.

Bogdan Despescu a menționat faptul că, pentru recuperarea prejudiciului cauzat în aceste dosare, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare totală de 51 de milioane lei, dintre care 16 milioane în numerar sau în conturi bancare, fiind indisponibilizate bunuri în valoare totală de 8 milioane lei.

Comentarii
  • Haaaiiii pe bune?! De aia e plin orasul de prostituate pe Rezidence Lazar, de rusi care fac combinatii pe aici si dilari de droguri?!

Adauga un comentariu