National

Mare atentie! Cod GALBEN de inundatii in mai multe judete din Romania 

Publicat: 25 mai 2019
1

Hidrologii au emis, sambata, mai multe avertizari cod galben de inundatii, valabile pentru opt judete. Pana la miezul noptii sunt posibile depasiri ale cotelor de atentie pe rauri din judetele Suceava, Neamt, Harghita, Covasna, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati, conform News.ro.

Una dintre avertizarile cod galben vizeaza ”scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Bistrita – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Brosteni, Trotus – bazin superior si afluentii din bazinul mijlociu si inferior, judetele Suceava, Neamt, Harghita, Bacau si Covasna”.

O alta avertizare a fost emisa pentru raurile mici din bazinul hidrografic Raul Negru – bazin superior si mijlociu, care ar putea afecta zone din judetele Covasna si Harghita. De asemenea, a fost emisa o avertizare cod galben pentru raurile mici din bazinul hidrografic Moldova – bazin superior si mijlociu, judetele Suceava si Neamt.

”Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe unele rauri din bazinele hidrografice: afluentii raului Moldova din zona orasului Gura Humorului”, au transmis hidrologii.

In plus, o avertizare vizeaza posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul hidrografic Barlad, putand fi afectate zone din judetele judetele Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati. Toate avertizarile sunt valabile pana la ora 24.00. Potrivit meteorologilor, sambata, pana la ora 23.00, se vor inregistra ploi, chiar cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina.
 

Adauga un comentariu