Local

Mare atenţie! Noi curse anulate la Aeroportul Internaţional Iaşi din cauza pandemiei

Publicat: 04 apr. 2020

În cazul Aeroportului Internaţional Iaşi au fost anulate mai multe curse în ultima perioadă. Măsură a fost luată după ce mai multe state ale Europei au declarat stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus şi astfel au fost impuse mai multe restricţii în cazul transportului de persoane.

Astfel, în urma anularii mai multor curse aeriene continetale şi intercontinetale, la Aeroportul Internaţional Iaşi au fost anulate recent cursele zilnice de pe ruta Iasi- Londra pe aeroportul Lutton. Mai mult, au fost suspendate şi cursele care operau de două ori pe săptămână spre Liverpool. Ambele curse sunt operate de compania Wizz Air.

De altfel, Wizz Air plănuia suplimentarea zborurilor spre Marea Britanie în preajma sărbătorilor pascale!

Se suspendă și TRANSPORTUL RUTIER INTERNAŢIONAL

In alta ordine de idei, se suspendă transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, pe toată perioada stării de urgență.

Art. 12. – La intrarea în România, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, care nu prezintă simptome asociate COVID-19, completează o declarație pe propria răspundere, al cărei model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicațiilor, prin care își asumă locația unde pot fi contactați în perioada dintre curse. Aceștia nu se supun măsurilor de izolare la domiciliu/ carantinare, cu condiția asigurării de către angajator a materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19.
Adauga un comentariu