Eveniment-Social

Mare colegiu din Iasi, in prim-planul Concursului National Euroscoala

Publicat: 13 nov. 2017

In iulie 2017, Colegiul National "Emil Racovita" s-a inscris la cea de-a X-a editie a Concursului National Euroscoala, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania si de Ministerul Educatiei Nationale (MEN). Competitia s-a derulat in acest an sub titlul generic "Rolul patrimoniului romanesc in consolidarea identitatii europene".

Citeste si : Zile de sarbatoare la Colegiul „Racovita” din Iasi

Proiectul Colegiului Racovita s-a intitulat "Casa Rosetsimbol de istorie si spiritualitate ieseana" si a fost derulat de un grup de 24 de elevi din clasa a XI-a, sub coordonarea profesorilor Lorela Caradan si Mihaela Hendres.

Citeste si : Aproape 100 de noi elevi inscrisi la Colegiul National Emil Racovita. Iata lista

"In cadrul proiectului lor, inimosii rosetisti au desfasurat activitati diverse si interesante, incepand cu o campanie de informare si de constientizare a publicului cu privire la valoarea de patrimoniu a Casei Roset, contribuind astfel la restaurarea unui obiectiv reprezentativ pentru orasul Iasi, care adaposteste Muzeul de Istorie Naturala si Societatea de Medici si Naturalisti. Acest monument de arhitectura (cod IS-II-m-B-03917) este atat un simbol al pasiunii pentru Stiintele naturii si cercetarea medicala, cat si locul in care s-a scris istorie in 1859, cand deputatii din Partida Nationala au luat decizia ca Al. I. Cuza sa fie candidat la tronul Moldovei", a precizat prof. Mihaela Vlioncu, director adjunct al Colegiului Racovita.

Citeste si : Evenimente importante, in aceste zile, la Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi-FOTO ,VIDEO

Colegiul iesean a mai participat si la editii anterioare ale Concursului Euroscoala, pe care-l castiga acum pentru a patra oara. Premiul consta in participarea elevilor si a profesorilor coordonatori la "Ziua Euroscola", desfasurata in cadrul Parlamentului European de la Strasbourg, pe 24 mai 2018.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit