Magazin

Mare sarbatoare astazi! Intrarea Maicii Domnului in Biserica! Este prima mare sarbatoare din Postul Craciunului

Publicat: 21 nov. 2018
1

Intrarea Maicii Domnului in Biserica, Sarbatoarea Luminii sau Ovodenie, este prima mare sarbatoare din Postul Craciunului, praznuita la data de 21 noiembrie. Intrarea Maicii Domnului in Biserica, 21 noiembrie 2018. Este o sarbatoare a luminii, aducatoare de noroc si bucurie, fiind respectate si o serie de obiceiuri. In traditia populara, Intrarea Maicii Domnului in Biserica mai este numita si Vovidenia sau Ovidenia, denumire intalnita in Moldova, Muntenia si Oltenia. Intrarea Maicii Domnului in Biserica, 21 noiembrie 2018. Sarbatoarea Intrarea Maicii Domnului in Biserica este asociata cu simbolurile luminii: candela, lumanarea, focul si soarele. Ca si traditie, in ziua de 21 noiembrie, credinciosii trebuie aiba candela aprinsa in casa, iar focul sa arda in camin toata noaptea, pentru ca in viata copiilor din fiecare familie sa vina norocul. Este momentul in care credinciosii se roaga pentru implinirea celei mai mari dorinte pe care o au.

Intrarea Maicii Domnului in Biserica 21 noiembrie. Ce nu ai voie sa faci in Sarbatoarea Luminii

Intrarea Maicii Domnului in Biserica, 21 noiembrie 2018. Cum va fi vremea in ziua de Ovodenie, asa va fi toata iarna: daca noapte va fi senina, anul viitor va fi secetos si pomii nu vor avea rod bogat. In schimb, daca ninge, va urma o iarna cu multa zapada si un an roditor. Daca este soare, va urma o vara secetoasa. Intrarea Maicii Domnului in Biserica, 21 noiembrie 2018. Credinciosii opteaza pentru bucate de post si preparate din peste, care sunt aduse inainte la biserica pentru a fi sfintite. Aceste ofrande sunt impartite copiilor si saracilor. 
Intrarea Maicii Domnului in Biserica, 21 noiembrie 2018. Ca sa aveti spor si belsug in casa, de Intrarea Maicii Domnului in Biserica nu trebuie sa lucrati, sa spalati rufe, sa faceti curatenie, sa gatiti. De asemenea, nu este bine sa fiti suparat cu cineva. Daca se intampla acest lucru, trebuie sa va impacati imediat.  Intrarea Maicii Domnului in Biserica, 21 noiembrie 2018. Sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica indeamna femeile sa dea dovada de blandete si bunatate ca sa aiba un an fara necazuri si deceptii. Intrarea Maicii Domnului in Biserica, 21 noiembrie 2018. In ziua Intrarii Maicii Domnului in Biserica, tinerii si, mai ales, copiii pun in vase cu apa si agheasma crengi de mar care sunt tinute la lumina si caldura ca sa inmugureasca si sa infloreasca pentru a fi folosite in noaptea de Anul Nou ca sorcove. Intrarea Maicii Domnului in Biserica, 21 noiembrie 2018. In ziua praznicului de Intrarea Maicii Domnului in Biserica se fac pomeniri pentru nefericitii care au murit fara lumanare si pentru cei inecati.

Adauga un comentariu