Coronavirus

Marea Britanie începe campania de vaccinare anti-COVID-19 în 8 decembrie

Publicat: 04 dec. 2020

Marea Britanie va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 săptămâna viitoare, în 8 decembrie. Anunţul a fost făcut de directorul executiv, al Serviciul naţional de asistenţă medicală NHS, Chris Hopson.

„Primele doze de vaccin vor ajunge ăn data de 8 decembrie în țară“, a declarat Chris Hopson într-un interviu pentru BBC.

Aceasta este cea mai amplă campanie de vaccinare din istoria Marii Britanii, potrivit premierului britanic Boris Johnson.

Primele 800.000 de doze de vaccin sunt aşteptate să ajungă săptămâna viitoare în Marea Britanie, iar alte milioane de doze vor ajunge în Marea Britanie până la sfârşitul anului 2020.

Vaccinul Pfizer/BioNTech, achiziționat de Marea Britanie

BioNTech și Pfizer au a anunţat miercuri, 2 decembrie, că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de cele două companii a fost aprobat pentru utilizare în regim de urgenţă în Marea Britanie.

Vaccinul va fi administrat mai întâi persoanelor care trăiesc sau care lucrează în aziluri, persoanelor de peste 80 de ani şi personalului medical cu risc sporit de infectare.

Vaccinul Pfizer/BioNTech va fi administrat prima dată în 50 de „centre clinice” din întreaga ţară, din cauza provocărilor generate de activităţile de logistică şi de condițiile de depozitare a vaccinului, la temperaturi sub minus 70 de grade Celsius.

Marea Britanie a fost prima ţară care a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech, care este în procedură de autorizare în această perioadă în Statele Unite şi din Uniunea Europeană.

Marea Britanie, prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech

Marea Britanie este prima ţară din lume care a aprobat vaccinul anti-Covid-19 al Pfizer/BioNTech pentru utilizare pe scară largă. Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), organismul britanic de reglementare a medicamentelor, a decis că vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech, care oferă protecţie în proporţie de 95%, este sigur.

Imunizarea ar putea începe în câteva zile pentru oamenii din grupurile prioritare. Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze, suficiente pentru ca 20 de milioane de oameni să fie vaccinaţi (în câte două tranşe). Aproximativ 10 milioane de doze ar urma să fie disponibile curând.

Guvernul a acceptat recomandarea MHRA de a aproba vaccinul Covf-19 Pfizer / BioNTech pentru utilizare

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Îngrijire Socială a declarat: „Guvernul a acceptat astăzi recomandarea MHRA de a aproba vaccinul Covf-19 Pfizer / BioNTech pentru utilizare.

„Urmează luni de studii clinice riguroase și o analiză aprofundată a datelor de către experții de la MHRA care au ajuns la concluzia că vaccinul și-a îndeplinit standardele stricte de siguranță, calitate și eficacitate. Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare va publica în scurt timp și ultimele sale sfaturi pentru grupurile prioritare de a primi vaccinul, inclusiv personalul de sănătate și îngrijire, persoanele în vârstă și persoanele extrem de vulnerabile din punct de vedere clinic. Vaccinul va fi disponibil în toată Marea Britanie începând cu săptămâna viitoare”, se arată într-un comunicat al Guvernului britanic.

Albert Bourla, președintele și directorul executiv al Pfizer a declarat că decizia luată de Marea Britanie este un moment istoric în lupta împotriva Covid-19.

„Autorizația de utilizare de urgență din Marea Britanie marchează un moment istoric în lupta împotriva Covid-19. Această autorizare este un obiectiv către care lucrăm de când am declarat pentru prima dată că știința va câștiga”, a spus Albert Bourla.

Comentarii
  • Iar mizeria de (m)UE freaca luleaua sa mai moara cateva mii de oameni pana catadicsesc imbuibatii aia imputiti de la Bruxelles sa aprobe si pentru noi inceperea vaccinarii! SA VA IA DRACU CU UNIUNEA VOASTRA DE KKT (al patrulea reich)!

Adauga un comentariu