International

Marea Britanie va legaliza cannabisul in scop medicinal in lunile urmatoare

Publicat: 26 iul. 2018
1

Cannabisul medicinal va fi disponibil pe baza de reteta in Regatul Unit din toamna aceasta, a anuntat joi ministrul britanic de Interne, Sajid Javid.

''Va veni in ajutorul pacientilor cu nevoi medicale specifice, dar acest lucru nu va constitui in niciun caz un prim pas catre legalizarea canabisului pentru uz recreational'', a declarat ministrul intr-un comunicat.

Inainte de a lua decizia de a legaliza cannabisul in scop medicinal, ministrul a stat de vorba cu doua grupuri de experti. 

''Autorizarea canabisului terapeutic pe baza de reteta va ameliora viata pacientilor care in prezent sufera in tacere. Nu e nimic mai dificil decat sa-ti vezi apropiatii in suferinta, de aceea am luat aceasta decizie'', argumenteaza ministrul pe Twitter.

Canabisul, care face parte din categoria drogurilor fara nicio valenta terapeutica, va trebui recatalogat.

''Acest anunt aduce speranta mai multor mii de persoane'', a spus Mike Penning, copresedintele unui grup parlamentar care militeaza pentru utilizarea medicala a canabisului. ''Cu toate acestea, va fi o munca foarte importanta de facut pentru definirea exacta a produselor care vor fi autorizate si cum anume vor fi reglementate''.

Canabisul in scop medicinal a fost legalizat si in alte tari europene precum Germania, Austria, Finlanda si Italia.

Aceasta decizie a guvernului conservator britanic va fi ''apreciata de comunitatea stiintifica'', a spus Tom Freeman, cercetator la King's College din Londra si ''va avea un impact considerabil asupra cercetarii, facilitand dezvoltarea de medicamente mai sigure si mai eficace''

Adauga un comentariu