News Flash:

Marea debransare

17 August 2007
2728 Vizualizari | 6 Comentarii
Marea debransare
• Peste o mie de asociatii de proprietari din municipiul Iasi vor ramane in urmatoarele zile fara apa calda, din cauza datoriilor mai vechi de trei luni pentru energie termica • "Nu dam inapoi. Nu avem incotro. Din cauza datoriilor populatiei nu avem bani sa platim utilitatile, in special la furnizorul de gaze", a declarat ieri Dorin Ivana, directorul SC CET Iasi SA • Pe lista de abonati ai SC CET Iasi figureaza 1.400 de asociatii de proprietari, din care numai 340 sunt cu plata la zi • SC CET Iasi are de recuperat de la populatie 799 miliarde ( 79.900.000 RON ) • Datoriile termocentralei catre E.On Gaz Romania sunt de 250 miliarde ( 25 milioane RON)
Masura fara precedent pusa in practica ieri de SC CET Iasi SA: peste trei sferturi din populatia municipiului nu va mai beneficia de apa calda menajera. Masura se va aplica la toate asociatiile cu datorii mai vechi de trei luni la factura de energie termica, asociatii care vor ramane fara apa calda. "Nu dam inapoi. Nu avem incotro. Din cauza datoriilor populatiei nu avem bani sa platim utilitatile, in special la furnizorul de gaze", a declarat ieri Dorin Ivana, directorul SC CET Iasi SA. Pe lista de abonati ai termocentralei iesene se afla un numar de 1.400 de asociatii de proprietari, din care numai 340 sunt cu plata la zi la factura de energie termica. Producatorul iesean de energie termica a trimis deja notificari privind sistarea furnizarii apei calde asociatiilor de proprietari cu datorii. Somatiile CET Iasi SA au aparut lipite pe usile scarilor blocurilor la inceputul acestei saptamani. Termocentrala ieseana a informat asupra masurilor luate si cea mai mare societate comerciala de administrare a asociatiilor de proprietari din municipiu, respectiv SC Termo Service SA. "Sunt multi locatari cu plata la zi care vor avea de suferit. Circa 40 la suta din blocurile administrate de Termo Service SA vor ramane fara apa calda", a declarat ieri Cristian Andries, directorul SC Termo Service SA. Termocentrala ieseana are de recuperat de la populatie 799 miliarde (79,9 milioane RON ) din care 514 milioane RON reprezinta penalitati de intarziere. Intr-un comunicat trimis ieri de SC CET Iasi SA, se arata ca sefii termocentralei iesene sunt nevoiti sa sisteze furnizarea serviciilor, in special din cauza restantelor pe care le au fata de furnizorul de gaze naturale, SC E.ON Gaz SA. "In momentul de fata, societatea functioneaza cu jumatate din cota de gaze naturale necesara, ca urmare a datoriilor foarte mari la furnizor, care a luat masura in cursul zilei de ieri, 8 august 2007, ora 14.00, de reducere a debitului de gaz metan la jumatate, pana la plata datoriilor restante. In aceste conditii, pentru functionarea normala a centralei, se foloseste si pacura, pentru care CET Iasi mai are rezerve doar pentru 15 zile", se arata in comunicatul de presa mentionat. Tot aici este trecuta o serie de argumente legale, in baza carora SC CET Iasi SA poate sa sisteze furnizarea serviciilor de apa calda cu un preaviz de 5 zile, in cazul in care nu sunt platite facturile. Acest lucru este prevazut in articolul 36, alineatul 3, din Legea nr. 51/ 2006, privind serviciile comunitare de utilitati publice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (6)

adrian  | #17199
iar suferim cei care suntem cu plata la zi? hotii! vrem centrale de apartament in cazul asta.
popescu  | #17200
"fraierii" care platesc la zi de ce trebuie sa fie privati de acest drept? mi-e sila de acest sistem....va doresc la fel, domnilor!
ion roata  | #17201
Acesta este rezultatul faptului ca Asociatiile de proprietari sunt "stat in stat", neverificate de nimeni. Incaseaza bani de la populatie si ii folosesc dupa cum doresc. De ce nu sunt verificate de Primarii ? De ani de zile exista un vid legislativ privind Asociatiile de proprietari, dar nimeni nu face nimic. Notele de plata sunt incarcate dupa bunul plac al administratorilor sau presedintilor de asociatii. De aceea in marea majoritae a oraselor cu incalzire centralizata exista mari datorii.
ion roata  | #17202
Acesta este rezultatul faptului ca Asociatiile de proprietari sunt "stat in stat", fara a fi verificate de cineva. Incaseaza bani de la populatie si ii folosesc dupa cum doresc. De ce nu sunt verificate de Primarii ? De ani de zile exista un vid legislativ privind Asociatiile de proprietari, dar nimeni nu face nimic. Notele de plata sunt incarcate dupa bunul plac al administratorilor sau presedintilor de asociatii. De aceea in marea majoritate a oraselor cu incalzire centralizata exista mari datorii.
O voce  | #17203
Si uite asa am ajuns la fundul sacului.Voi nu ne mai dati apa calda,noi nu va mai dam bani si o tinem asa pana se rupe ata.De la unii romani ce sa le mai iei,praful de pe toba,ca tot n-au cu ce plati.Incet incet n-o sa avem nici aer, ca de, romanul tot il consuma degeaba,si este singurul lucru gratis in Romania.Si uite VIN ALEGERILE pentru parlamentul european si acum vine UN PARTID si NE DA APA CALDA ,asta asa cat tin alegerile si dupa aceea intarca balaia.Si uite asa mergem din promisiune in promisiune.
nani maricel  | #17204
asociata de propietari Alunis scara A si B bloc E4A Calea Galata Nr10 desi arestatut juridic siprin interventia INAAP, UFET Iasi nu a dorit sa incheie conventii indiduale pentru furnizare a agentului termic si a apei calde menajere, asa ca d l Ciofu ori minte ori este mintit de subordonatii lui .
ACTIUNEA A AVUT DOUA INTERVENTII ASUBSEMNATULUI SI PROBEZ CU DOCUMENTATIA EFECTUATA DAR NEAPROBATA DE UFET IASI.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1542 (s) | 24 queries | Mysql time :0.035893 (s)