Actualitate

Marea „democraţie americană” în plin conflict cu China! Analistul H.D. Hartmann: „Aceasta este marea câştigătoare după doi ani de pandemie” – EXCLUSIV VIDEO

Publicat: 27 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marea democraţie americană în plin conflict cu China Analistul H.D. Hartmann Aceasta este marea câştigătoare după doi ani de pandemie - EXCLUSIV VIDEO
Analistul H.D. Hartmann a abordat subiectul conflictului dintre SUA și China

H.D. Hartmann, analistul politic, a menţionat astăzi, 27 mai 2022, în Studioul BZI LIVE, faptul că Statele Unite ale Americii se află într-un conflict cu China. Mai mult decât atât, jurnalistul a comentat declarația lui Joe Biden, președintele SUA, cu privire la intervenția armatei americane în cazul în care statul chinez ar ataca Taiwanul.

„Este clar că a fost primul turneu ca preşedinte al lui Joe Biden. El cunoaşte bine arealul, dar el s-a dus în Australia. Ambasadorul SUA în Japonia a fost trimis special pentru a duce linia lui Biden. Taiwanul este chinez, mai mult decât atât provincia este locuită în exclusivitate de majoritatea Chinei. Intrarea Chinei în Consiliului de Securitate a Naţiunilor Unite a creat un adevărat conflict. Biden s-a dus în Japonia după vizita din Australia şi a făcut un lucru fenomenal. Este întrebat dacă RPC îşi va lua înapoi prin forţa provincia va interveni militar SUA? Acesta a zis sigur că da. Dar el a apucat să spună că nu există schimbarea politicii chineze. Asta a fost şansa. Beijing a răspuns imediat şi cu o duritate rară că aşa ceva nu este acceptat. SUA recunosc o singură China, pe de altă parte susţin independența Taiwanului. Este o ambiguitate care face foarte rău. Declaraţia lui Biden a oferit imediat motive care să arate că vor ruperea Chinei”, a menţionat H.D. Hartmann, în Platoul BZI LIVE.

H.D. Hartmann, despre cum a acţionat China în pandemie

Având în vedere contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, statele au impus de-a lungul pandemiei lockdown-uri care nu s-au dovedit benefice. În schimb, China a reuşit să profite de acest lucru şi în cei doi ani a ieşit câştigătoare.

„Este complicat pentru că pandemia în raport cu ceea ce s-a întâmplat în lume a întărit rolul Chinei în Asia de Sud-Est. Apariţia alianţei rasiale a creat o supraputere din Australia. Ceea ce s-a dovedit ca după pandemie, UE, Marea Britanie şi SUA au pierdut mult, că au impus lockdown-uri. China a ocupat locul liber, în doi ani de zile. Acum, Marea Britanie care se crede superioară uită genocidurile din China şi etc. Aceste acţiuni cumulate, declaraţia greşită a lui Biden, prostiile rasiale, încearcă să diguiască China. Alianţa între Rusia şi China este adevărată. China are o problemă de imagine. Dar atât timp cât Chinei îi pasă ce spune Occidentul, acesta are un element de presiune. Conform ultimelor analize, Rusia se decuplează de Europa încet încet. Rusia a primit în ultimele 3 luni lovituri prin sancţiuni de toate tipurile. Rusia la ora actuală a decis să nu o mai intereseze ce spune Occidentul. Henry Kissinger (n.r. fost secretar american) spune că 400 de ani Rusia a fost o putere europeană, iar distrugerea relaţiei funciare dintre Rusia şi Germania conduce la riscul ca Europa să se prăbuşească. Dacă Putin decide deconectarea Rusiei de Europa, nu Rusia va avea probleme. Se va intra în războaie tribale. Atunci se va muta centrul de greutate într-un spaţiu care poate oricând va exploda. Se zice că Polonia va deveni conducătoarea Europei. Atunci va fi grav şi vor fi numai războaie. Kissinger a spus fraza cheie: scoaterea Rusiei din Europa la voinţa Ucrainei şi Polonia şantajând celelalte țări va crea un dezechilibru enorm şi Chinei. O Chină care are o Europă instabilă nu poate să-şi închidă proiectul de autostrăzi terestre şi comerţ. Puterea globală a Chinei se gripează”, a ţinut să precizeze H.D. Hartmann.

Adauga un comentariu