Mozaic muzical

Marea dragoste a Mariei Tanase! Cine a consolat-o pe regretata artista dupa relatia dureroasa cu Brancusi!

Publicat: 03 ian. 2017
3

Dupa relatia tumultuoasa cu Brancusi, cel care i-a bagatelizat mereu talentul, Maria Tanase s-a casatorit cu Clery Sachelarie.

Cantareata avea deja 37 de ani si multe dezamagiri amoroase la activ. Cu Clery, barbatul de care si-a legat destinul si caruia avea sa-i marturiseasca dragostea de pe patul de moare, n-a fost iubire la prima vedere. Fusese prietenul si confidentul ei ani buni, omul care ii statuse alaturi si ii tolerase numeroasele aventuri.

Se spune ca Clery ar fi iubit-o de la prima intalnire, dar a preferat sa astepte pana cand diva cantecului popular romanesc a acceptat sa ii fie nevasta. O parte dintre prietenii Mariei nu l-au privit cu ochi buni pe Clery, considerandu-l un cartofor care i-a tocat artistei averea.

Clery Sachelarie fusese un mosier si un magistrat cunoscut si era cu 13 ani mai mare decat ea. Maria l-a luat de barbat cand nu mai avea nicio avere si nu mai reprezenta o figura importanta in epoca. „Cand a pus ochii pe Maria, grecul scapatase, era complet lefter… Fara sa se sinchiseasca, si-a dus viata pe langa ea fara sa faca nimic.”, scrie despre sotul Mariei Tanase Gaby Michailescu, in cartea „Maria cea fara de moarte”.

Adauga un comentariu