Eveniment-Social

„Marea invirteala” s-a spart

Publicat: 26 iun. 1999

•Dupa ce „Ziua de Iasi” a dezvaluit punctele ciudate din asocierea Consiliului Judetean cu o firma italiana, intermediarii au fost eliminati din afacere •Iulian Alexandru Ciomaga si Giuseppe Verderese au fost stersi de pe lista asociatilor, considerindu-se ca acestia nu au nici calitatea si nici dreptul de a figura ca asociati

Ieri, in sedinta Delegatiei Permanente a Consiliului Judetean, consilierii si-au dat avizul de principiu privind participarea Directiei de Adminisitrare a Drumurilor Judetene si a societatii de Lucrari Drumuri si Poduri SA, in calitate de asociati, la infiintarea societatii mixte romano-italiana, Franco Eugenio Strade SA.
Initial, in expunerea de motive care urma sa fie supusa dezbaterilor consilierilor, in sedinta din 30 iunie, ca asociati au trecuti: patronul firmei Franco Eugenio, Silvian Ciuta (directorul DADJ), Mihai Teodorescu (directorul LDP SA), Iulian Alexandru Ciomaga (reprezentantul societatii Mondomobila Tehno Plus SA) si Giuseppe Verderese (patronul firmei Sopravento SRL). Aportul de capital al firmei italiene urma sa fie de 51 la suta, respectiv 10.000 dolari, echivalentul a ccirca 160 milioane dolari, iar aportul de capital al CJ urma sa fie in natura, constituit din utilajele celor doua unitati subordonate, evaluate la 9.708 dolari. Celelalte procente erau repartizate intermediarului afacerii – Iulian Alexandru Ciomaga si patronului Giuseppe Verderese, cite 1,5 la suta fiecare.
Membrii Delegatiei Judetene au hotarit ca toate tratativele sa fie purtate, fara nici o intermediere, cu firma italiana Franco Eugenio. In momentul in care partile implicate in afacere vor considera oportune si viabile clauzele contractuale, proiectul va fi supus discutiilor plenului CJ si ulterior va fi semnat contractul de asociere.
Ceilalti doi asociati, Iulian Alexandru Ciomaga si Giuseppe Verderese, au fost stersi de pe lista asociatilor, considerindu-se ca acestia nu au nici calitatea si nici dreptul de a figura ca asociati. Astfel, cea de a doua incercare a reprezentantul Mondomobila, Iulian Ciomaga, de a intra in afacere cu autoritatile locale s-a soldat cu un esec.
Marcela DONCIUloading...

Comentarii
  • E liber, nu il necajeste nimeni, nu-l doare capul. Probabil asa esti premiat in Romania pentru tunuri: libertate linistita.
    Totusi, daca-l mai cauta cumva careva, e bine sa stie unde poate fi gasit: Sat Ciurea, Comuna Ciurea, judetul Iasi, str. Vulcan 125. Are o sotie si un copil si inca pacaleste lumea pe scarile tribunalului, cum ca ar fi avocat.

Adauga un comentariu