Eveniment-Social

Marele poet national, Mihai Eminescu, sarbatorit de elevii pascaneni – FOTO

Publicat: 15 ian. 2016

Astazi se implinesc 166 de ani de la nasterea celui mai mare poet roman, Mihai Eminescu. Luceafarul poeziei romanesti a fost sarbatorit si in scolile din municipiu. Astfel, catedra de Limba si literatura romana de la Colegiul National Mihail Sadoveanu a desfasurat, in incinta bibliotecii, activitatea „Sa ne aducem pururi aminte de Eminescu”, marcand 166 de ani de la nasterea scriitorului, dar si Ziua culturii nationale. Programul a cuprins momente artistice, recital de poezie si interpretarea unor creatii muzicale pe versurile poetului.

„Gandind la Eminescu, asa cred ca trebuie sa inceapa fiecare zi din viata noastra, dar cu atat mai mult asa trebuie sa inceapa ziua de 15 ianuarie in fiecare an. Astazi, cand il rememoram atat de frumos pe poetul nostru national, elevii Colegiului National Mihail Sadoveanu, indrumati de profesorii catedrei de Limba si literatura romana si sprijiniti de conducerea scolii, au gandit momente foarte frumoase, au pregatit un moment artistic sub aceasta egida, gandind la Eminescu, la care s-a adaugat sedinta cenaclului Ex-libris, coordonat de doamna profesor bibliotecar Maria Iacob”, a spus Anca Berenghia, sefa catedrei de Limba si literatura romana a Colegiului Sadoveanu.

Mihai Eminescu a fost aniversat si la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, prin momente frumoase realizate de elevii scoli, indrumati de catedra de Limba si literatura romana. Activitatea a inceput cu o prezentare Power Point despre viata poetului, apoi copiii au recitat poezii si au dansat pe versurile marelui scriitor.

Click aici pentru a vedea imagini.

Comentarii
  • Mai stie cineva de Eminescu? Acum se cunosc mari VIPuri precum Borcea,Pelinel,Anghel etc. Se asteapta introducerea in programa scolara, scriitori de mare valoare asa cum s-au remarcat MM Stoica,Gigi Becali,Voiculescu,Borcea,Copos,Rosca etc.

Adauga un comentariu