Sport

Marele Premiu al Olandei va reveni în calendarul Formulei 1 dupa 35 de ani

Publicat: 14 mai 2019
1

Formula 1 va avea din sezonul urmator o noua cursa. Marele Premiu al Olandei urmeaza sa faca parte din calendarul "Marelui Circ" dupa o absenta de 35 de ani. Cursa se va disputa pe circuitul de la Zandvoort, statiunea de pe tarmul Marii Nordului, care a gazduit ultima oara o cursa de Formula 1 în 1985.

Presedintele Formulei 1, americanul Chase Carey, a declarat pentru BBC ca organizatia sa va face anuntul legat de acest subiect în cursul zilei de astazi.

Vestea este una cât se poate de buna pentru fanii lui Max Verstappen, care face parte din echipa Red Bull. Tânarul pilot olandez, în vârsta de 21 de ani, se bucura de o mare popularitate în tara sa.

"Cred ca Marele Premiu al Olandei, cu popularitatea lui Verstappen, va fi ceva urias. Cred ca este ceva pozitiv pentru Formula 1", a comentat Christian Horner, conducatorul scuderiei Red Bull.

Max Vestappen concureaza pentru echipa Red Bull din anul 2016. În prezent, olandezul ocupa locul 3 în clasamentul pilotilor. A câstigat pâna acum cinci Mari Premii. În 2016 a fost cel mai tânar pilot care câstiga o cursa. Avea doar 18 ani si 228 de zile.
Marele Premiu al Olandei este al doilea acord negociat de grupul american Liberty Media, de la preluarea Formulei 1, în 2017, dupa cel legat de desfasurarea Grand Prix-ul din Vietnam de la Hanoi.

Marele Premiu al Frantei a revenit la rândul sau anul acesta în calendarul Formulei 1, dupa o pauza de un deceniu, însa acordul a fost semnat de Bernie Ecclestone, predecesorul lui Chase Carey.

Adauga un comentariu