Magazin

Marfa dumneavoastra se incadreaza la transport ADR? Aflati ce trebuie sa faceti!

Publicat: 22 ian. 2021
transport adr

In cazul in care lucrati intr-un domeniu care presupune importul sau exportul de marfuri mai speciale, care nu pot fi incluse in categoria de „marfuri generale” si nu pot fi exonerate de la conditii speciale de transport si reglementari legale distincte, trebuie sa faceti o verificare suplimentara.

Mai exact, ne referim la posibilitatea ca incarcatura dumneavoastra sa fie clasificata, conform legislatiei aflate in vigoare, drept „transport ADR”. In aceasta situatie, va fi nevoie de numeroase masuri suplimentare de precautie, pe care le vom detalia in continuare.

Mai intai, insa, sa vedem care sunt substantele care intra sub incidenta unui transport ADR, conform legii:

– substante si obiective explozive;

– gaze (inflamabile / neinflamabile si netoxice / toxice);

– lichide inflamabile;

– substante solide inflamabile, explozive desensibilizate, autoreactive si care polimerizeaza;

– substante predispuse la aprindere spontana;

– substante care, in contact cu apa, degaja gaze inflamabile;

– substante comburante (oxidante);

– peroxizi organici;

– substante toxice si infectioase;

– materiale radioactive;

– substante corozive;

– substante periculoase diverse.

Transporturile periculoase, o activitate exclusiv in sarcina companiilor profesioniste

Cu alte cuvinte, un transport ADR acopera importul sau exportul oricaror marfuri care, chiar si in cantitati mici, pot produce pagube insemnate asupra oamenilor, bunurilor si mediului inconjurator.

Cat despre raspunsul la intrebarea din titlu, „ce trebuie sa faceti?”, acesta este simplu: sa apelati la serviciile unei companii specializate, care are o experienta indelungata in domeniu si respecta toate rigorile legii in ceea ce priveste un astfel de transport specializat.

Un exemplu relevant in acest sens este Volsped, care in ultimii 13 ani a parcurs nu mai putin de 60,3 milioane de kilometri in beneficiul clientilor sai, transportand 700.000 de tone de marfa catre 31.680 de destinatii din intreaga lume.

transport adr

Volsped – solutii de transport marfa periculoasa adecvate pentru orice situatie

Un transport ADR nu poate fi realizat decat cu luarea tuturor masurilor de siguranta posibile, pornind de la ambalarea marfii si pana la utilizarea exclusiv a unor autovehicule bine semnalizate si cu dotari specifice pentru aceasta situatie.

Printre ele, se numara stingatoare de incendii si triunghiuri de avarie, iar soferul, special pregatit in acest sens, va avea intotdeauna asupra lui trusa ADR, cu vesta reflectorizanta, casca, ochelari, filtru, manusi si cizme de protectie, masca de gaze si lanterna portabila.

Vehiculele, containerele sau cisternele trebuie semnalizate cu placi de culoare portocalie si dotate cu materiale precum lopeti, materiale pentru acoperirea gurilor de canalizare, recipiente colectoare etc.

„Volsped va propune solutii adecvate de transport ADR in conditii de maxima siguranta. Prin partenerii nostri acreditati, va punem la dispozitie camioane intre 7,2 si 40 de tone, atat pentru transport national, cat si international. Soferii nostri detin toate atestatele profesionale necesare, iar consilierii de siguranta va stau la dispozitie pentru orice solicitare”, se arata pe site-ul companiei Volsped.

In concluzie, in cazul marfurilor periculoase, nicio masura de securitate nu este exagerata, iar siguranta este intotdeauna cuvantul de ordine, avand in vedere efectele devastatoare pe care le poate avea orice incident sau, mai rau, accident in trafic.

Adauga un comentariu