Secretele istoriei

Mari descoperiri ale umanitatii

Publicat: 28 ian. 2014
Uneltele din piatra
Descoperite acum 2,6 milioane de ani, uneltele din piatra au luat locul celor facute din frunze sau lemn care se uzau mult mai repede. In plus piatra putea fi slefuita si era mult mai ascutita si mult mai eficace. Astfel ca dupa aparitia uneltelor din piatra, vanatoarea a luat amploare.
Focul
Cine si-ar inchipui in ziua de azi viata fara focul descoperit acum un milion de ani. Oamenii sunt singurii care stapanesc arta focului si nici un alt animal nu l-a putut stapani. Focul da caldura, iti permite sa gatesti hrana, focul a contribuit la dezvoltarea comunicatiilor, dar si la crearea unor arme noi. Se spune ca dupa descoperirea focului, creierul oamenilor s-a dublat in dimensiune fata de cel al stramosilor lor.
Domesticirea animalelor
Acum 10.000 de ani, omul a descoperit ca daca se asaza intr-un loc, isi cladeste acolo o mica comunitate, va economisi mai mult timp pe care altfel l-ar fi pierdut calatorind dintr-un loc in altul pentru cautarea hranei. Iar acest timp a fost folosit pentru dezvoltarea limbajului, domesticirea animalelor, controlul inmultirii acestora, agricultura, vanatoarea. In aceste perioade se pun si bazele primelor meserii: vanator, agricultor, medici veterinari etc.
Matematica
Matematica a avut un start timid, insa odata cu dezvoltarea agriculturii, oamenii au fost nevoiti sa faca calcule pentru a putea face troc cu produse si animale. Au aparut monedele, iar matematica a fost un mijloc de dezvoltare a economiei. Mai mult, matematica a ajutat la dezvoltarea ingineriei si a astronomiei.
Roata
Pentru ca oamenii isi dezvoltasera deja ferme, aveau nevoie si de ceva cu care sa se miste mai repede si care sa-i ajute la munca campului. Asa ca nu-i de mirare ca, acum 6.000 de ani, a fost inventata roata. Desi, prima data roata a fost folosita la morile de apa sau de vant, n-a mai durat mult pana cand s-au transformat in roti pentru vehicule.


loading...

Adauga un comentariu