Secretele istoriei

Maria Amalia de Saxonia, sotia regelui Carol al III-lea al Spaniei

Publicat: 25 mart. 2014
3
Maria Amalia de Saxonia (24 noiembrie 1724 – 27 septembrie 1760) a fost printesa germana din Casa de Wettin si sotia regelui Carol al III-lea al Spaniei.
Printre descendentii ei de astazi se includ regele Juan Carlos I al Spaniei, Arhiducele Otto de Austria, Printul Henri, Conte de Paris si doi pretendenti la tronul celor Doua Sicilii Printul Carlo, Duce de Castro si Infantele Carlos, Duce de Calabria.

Vezi si Infantele Gabriel al Spaniei si destinul sau

S-a nascut la Palatul Zwinger din Dresda, fiica a lui Augustus al III-lea al Poloniei, Elector de Saxonia si a Maria Josepha de Austria, care era fiica lui Joseph I, Imparat Roman.
Numele ei complet era Maria Amalia Christina Franziska Xaveria Flora Walburga. Unul din cei 15 copii, a fost sora lui Frederick Christian, Elector de Saxonia, Maria Anna Sofia de Saxonia sotia varului ei Maximilian al III-lea Joseph, Elector de Bavaria; a fost sora mai mare a Printesei Maria Josepha de Saxonia care era mama lui Ludovic al XVI-lea al Frantei. Sora ei mai mica, Printesa Kunigunde a fost o posibila mireasa pentru viitorul Philippe Égalité.
Adauga un comentariu