Cancan ultimă oră

Maria Cârneci luptă împotriva hepatitei C

Publicat: 21 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maria Cârneci luptă împotriva hepatitei C

Îndrăgita cântăreaţă Maria Cârneci le-a transmis fanilor săi, şi nu numai, să facă un lucru banal, care le-ar putea salva viaţa, pentru a nu deveni victimele unei boli cumplite, care le-a răpus pe Ileana Ciuculete şi Denisa Răducu.

Îndrăgita artistă Maria Cârneci a lansat un mesaj public, către toţi românii:

„Eu, cu Cătălin Botezatu şi Cătălin Scărlătescu suntem implicaţi într-o campanie contra hepatitei C. Medicina a avansat, medicamentele sunt acum la alt nivel, la alte standarde… Tocmai din motivul ăsta nu vreau să mai moară lume, tineri, copii, bătrâni! Se poate face un test… Din păcate, unul din 30 de români e purtător de virus – care se poate lua de la ustensile nesterilizate, de la stomatolog, de la manichiură, pedichiură… Şi, atunci, eu îi îndemn pe toţi românii să discute cu medicul de familie, să facă testul, iar dacă, Doamne fereşte!, are, nu se mai poate muri din aşa ceva. (…) Mergeţi şi faceţi testul şi, dacă, Doamne fereşte!, sunteţi purtător de virus, ăla se tratează, nu se mai moare, cum ne-au murit nouă colegi!”

Ileana Ciuculete s-a prăpădit la doar 10 zile după ce a fost diagnosticată cu hepatita C. Într-un interviu acordat pentru o emisiune TV, Nicoleta Stan, prietena cântăreţei, a dezvăluit că ea nu ştia că era bolnavă, nu a dat niciodată semne că ar avea ceva.

„Eu am vorbit cu Cornel acum o săptămână. Ilenei îi depistaseră acest virsul de hepatită C pe 21 februarie, dar nu se gândeau şi nu li s-a spus că este atât de grav. Cornel chiar se gândea să meargă undeva să îi facă nişte investigaţii mai profunde, mai amănunţite. Iată că nu a mai ajuns. Ileana a cedat, cu toate că era atât de puternică. Eu aş vrea să cred că aşa cum îl iubea ea pe Dumnezeu, şi el a iubit-o şi a luat-o ca să rămână în amintirea noastră aşa cum o ştiam, veselă şi frumoasă. (…) Ileana nu a ştiut că este bolnavă. Ea a fost transparentă tot timpul. Ea ar fi spus că are probleme. Ea pe 4 martie a cântat. Nu bănuia absolut nimic. Ea a avut putere. Era un om extraordinar de puternic, era obosită în ultimul timp”, a declarat Nicoleta Stan.

Adauga un comentariu