Sport

Maria Holbură a renunțat la copilărie și a plecat de la 12 ani de acasă. În 2021 va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Publicat: 08 ian. 2021
Maria Holbură și-a văzut visul cu ochii și va merge la Olimpiadă
Maria Holbură

Maria Holbură, 20 de ani, s-a calificat la Olimpiadă, într-un moment extrem de greu pentru gimnastica românească. De altfel, cam pentru tot sportul nostru.
La Mondialul din 2019, de la Stuttgart, echipa României a avut una dintre cele mai slabe prestații. A terminat pe locul 22 din 24 și a ratat din nou participarea cu echipa la Olimpiadă. În schimb, sportiva din Constanța a prins biletul pentru Tokyo la individual compus. Vestea a lăsat-o fără cuvinte, mai ales că voia să renunțe la sportul de performanță din cauza accidentărilor.

Maria Holbură și-a văzut visul cu ochii și va merge la Olimpiadă. A fost la un pas să renunțe

„În 2019 am vrut să mă retrag. Am avut o pauză în vară, când nu știam ce să fac, dar până la urmă am zis că merg la Mondial. Apoi, la finalul lui noiembrie, m-am operat la Viena”, a povestit Maria.

În 2017 au apărut durerile la tendon. Se întâmpla atunci când ateriza și de fiecare dată când sărea mai tare pe picior. Calificarea la Jocurile Olimpice este pentru ea un vis devenit realitate.

„Sunt foarte mândră de mine că nu am renunțat. Am vrut să renunț la gimnastică, am avut mai multe probleme și de sănătate și pur și simplu nu am mai vrut să continui. Am zis să ajut echipa la Mondialul acela și pur și simplu așa s-a întâmplat”, a declarat Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

Program spartan pentru Maria Holbură. La 12 ani și jumătate a renunțat la copilărie ca să facă performanță

„Nu știam dacă e adevărat… Mi-a spus toată lumea că eu sunt singura calificată la Olimpiadă și doar eu pot să mă duc acolo. Prima dată am sunat-o pe mama și a început să plângă, am plâns și eu pentru calificarea aceasta și mi-a părut și foarte rău că nu am reușit a doua oară cu echipa”, a explicat Maria.

„Mă antrenez trei ore dimineața și trei după-amiaza. Am ceva probleme cu glezna, sunt destul de bine și fizic, și psihic, mai am de lucrat la emoții. Pictez … sunt tablouri gata făcute, eu doar pun culorile pe ele! Îți trebuie migală pentru ele, îți trebuie foarte mult timp. Am fost selectată de la grădiniță, la 5 ani, iar a doua zi m-am apucat de acest sport. La vârsta de 12 ani și jumătate am plecat de acasă, am fost selecționată la lotul de junioare de la Deva, în 2015 am mers la lotul mare, la Izvorani, după la Lia Manoliu pentru că s-a mutat lotul. Am stat o jumătate de an acolo, apoi m-am întors la Deva. Din 2016, din septembrie, sunt la Deva”.

Adauga un comentariu