Viata de cuplu

Mariajul este cu mult mai reusit si fericit daca partenerii sunt si cei mai buni prieteni

Publicat: 04 ian. 2019

Casnicia, piatra de temelie a societatii, este cel mai important angajament pentru multe persoane. De aceea, in aceasta relatie intervin multe intrebari, griji si dubii. Fiind indragostit este un aspect important, dar daca iti consideri sotul/sotia si cel mai bun prieten, atunci nu poate fi vorba de o „povara” a casniciei.

Multi au un intreg arsenal de glume cu privire la casnicie, precum sfarsitul libertatii, fericirii sau independentei. Este de fapt o traditie a comediei, desi studiile arata ca, in general, cei casatoriti sunt mai fericiti si mai sanatosi decat cei necasatoriti, asa cum arata un articol din Harvard Health Publishing. Persoanele casatorite sunt expuse la un risc mai scazut de aparitie a bolilor cardiovasculare, a depresiei si a cancerului. Un alt studiu de amploare realizat de cercetatorii de la University of East Anglia arata ca daca esti casatorit(a), ai sanse mai mari de a supravietui unui atac de cord. Savantii au in vedere ca sustinerea partenerului de viata este esentiala in cresterea sanselor de supravietuire.

Fericirea individuala tinde sa se manifeste si in cupluri, desigur, in conditiile in care este vorba despre relatii sanatoase. Un studiu din 2014 realizat de specialistii de la National Bureau of Economic Research a aratat ca persoanele casatorite tind sa fie mai fericite, dar nivelul de fericire al partenerilor care sunt si cei mai buni prieteni este semnificativ mai ridicat, chiar dublu fata de persoanele care nu se vad in acest mod, potrivit descopera.ro, care citeaza Curiosity.

Rezultatele sunt in concordanta cu un alt studiu de amploare din Marea Britanie desfasurat intre anii 1991 si 2009 realizat de cercetatori cu ajutorul a circa 30.000 de participanti, pentru a evalua satisfactia vietii. Una dintre intrebari era numirea celui mai bun prieten. Cei care au spus ca partenerul de viata este cel mai bun prieten aveau in general un nivel dublu de satisfactie a vietii.
 

Cel mai bun studio videochat iasi

A.M.loading...

Adauga un comentariu