National

Marian Enache va fi judecator la Curtea Constitutionala dupa ce acestia au respins sesizarea PNL

Publicat: 29 iun. 2016
1
Curtea Constitutionala a Romaniei(CCR) a respins astazi sesizarea PNL privind numirea lui Marian Enache in functia de judecator la CCR
„Textul de lege vorbeste ca propunerile se pot face de grupuri, de deputati sau de senatori. Nimeni nu poate sa interzica unui deputat sau unui senator sa se autopropuna, cum si doamna Jipa s-a autopropus”, a declarat astazi, dupa sedinta, presedintele interimar al CCR, Valer Dorneanu.  El a precizat ca decizia a fost luata „cu majoritate buna”. 
Senatorii liberali au contestat, pe 21 iunie, la CCR, Hotararea Senatului nr. 80 din 7 iunie 2016 privind numirea lui Marian Enache judecator constitutional, pe motiv ca acesta nu a avut sustinerea unui grup parlamentar.  Pe 7 iunie, Senatul a decis numirea deputatului Marian Enache in functia de judecator la Curtea Constitutionala, iar candidaturile senatoarei Ruxandra Jipa si judecatoarei Mona Lisa Neagoe, propusa de PNL, au fost respinse. 
Atunci, senatorii liberali au contestat in plen candidatura deputatului Marian Enache, aratand ca, potrivit legii, acesta trebuia sa fie sustinut de un grup parlamentar sau de alti deputati ori senatori. Enache il va inlocui la Curtea Constitutionala pe Valentin Zoltan Puskas, caruia ii expira mandatul pe 13 iulie, si va avea un mandat de noua ani.
Adauga un comentariu